Συνεχίζονται τα αγροτικά μπλόκα- Στον Λευκό Πύργο με τα τρακτέρ

Δεν το βάζουν κάτω οι αγρότες

Σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι, λίγο πριν από τις 13:30, αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα μπροστά στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Σκοπεύουν να μείνουν εκεί για περίπου δύο ώρες, ενώ στο πλευρό τους είναι και μέλη του ΠΑΜΕ. Κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Νίκης, η οδός Εθνικής Αμύνης, η οδός Παύλου Μελά και ένα μικρό τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Κώστας Ανεστίδης, επικεφαλής του μπλόκου, έκανε λόγο για συμβολική διαμαρτυρία κατά των μέτρων φτωχοποίησης των αγροτών. «Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας. Παρόλο που προσπαθήσουν να μας διασπάσουν, παραμένουμε ενωμένοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνας μας», τόνισε.

Στις 18:00 θα γίνει σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στο μπλόκο των Μαλγάρων, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

Αποκλεισμένη επ΄αόριστον και στα δύο ρεύματα παραμένει, για έκτη συνεχόμενη ημέρα, η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία). Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι εφικτή μόνο μέσω αυτών.

 

Μπλόκα παντού

 

Μπλόκα έχουν στηθεί, επίσης, στα διόδια των Μαλγάρων και στον κόμβο Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μεσλισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, μέλος της συντονιστικής στον κόμβο Δερβενίου, δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κινητοποίηση για το τρέχον Σαββατοκύριακο.

Στην αερογέφυρα της Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με στόχο τους συμβολικούς αποκλεισμούς της εφορίας και τραπεζών.

Μπλόκα υπάρχουν και στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας.

 

Αποκλεισμένη και η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων

 

Και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στο παιχνίδι: είναι προγραμματισμένος δίωρος αποκλεισμός αύριο, Κυριακή, από τις 19:00 έως τις 21:00, της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top