Τέλος ο καταυλισμός της Μόριας όπως την ξέραμε

Καταφύγια «δανέζικου» τύπου αντικαθιστούν τις σκηνές της ντροπής

Τέλος ο καταυλισμός της Μόριας όπως την ξέραμε

Μετά τους τρεις πρόσφατους θανάτους στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου και τους άλλους δυο που προηγήθηκαν, όταν γιαγιά και εγγόνι κάηκαν ζωντανοί μέσα σε σκηνή, ήρθε η ώρα να αλλάξει επιτέλους το σκηνικό.

Σήμερα, Τρίτη, όλη μέρα, εργάτες μάζευαν τις σκηνές και τους τόνους των σκουπιδιών που σκέπαζαν τα πάντα. Στο βορειοδυτικό τμήμα του καταυλισμού, ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου τμήματος από καταφύγια «δανέζικου» τύπου, κατασκευές, δηλαδή, που θερμαίνονται. Οι κατασκευές αυτές στήθηκαν σε ένα τμήμα του καταυλισμού, που, εξαιτίας της ιδιομορφίας του εδάφους, θεωρούνταν ότι δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί. Ο χώρος αυτός έγινε «διάσημος» με τις εικόνες που κυκλοφόρησαν διεθνώς με τις θαμμένες στο χιόνι σκηνές. Τώρα είναι έτοιμος να στεγάσει άνδρες μετανάστες που ταξιδεύουν μόνοι τους.

Στο δυτικό κατηφορικό άκρο του καταυλισμού, «θα χτιστούν άμεσα τα απαραίτητα αναλήμματα και θα τοποθετηθούν διώροφοι οικίσκοι. Σε τέσσερις βδομάδες από σήμερα, στα τέλη Φεβρουαρίου ο καταυλισμός της Μόριας θα είναι αυτός που έπρεπε να είναι», τόνισε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, κα. Ανθή Καραγγελή και συνέχισε:

«Σκοπός μας είναι, στο τέλος της εβδομάδας στη Μόρια να μην υπάρχει ούτε ένας μετανάστης άνδρας από τους 250 περίπου που υπάρχουν σήμερα, κανείς να μη στεγάζεται σε ατομική σκηνή. Και αυτό θα γίνει οπωσδήποτε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top