Γελάνε και οι πέτρες! Δεν είχαν ασθενοφόρα και μετέφεραν παιδί πάνω σε παντζούρι σε κέντρο υγείας!

Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο - Να ναι καλά οι δωρεές!

Παιδί σε παντζούρι

Στην Ελλάδα του 2017, όπου ο Παύλος Πολάκης καυχιέται ότι όλα πάνε καλά στον χώρο της Υγείας, ένα παιδί που τραυματίστηκε και χρειάστηκε να πάει σε κέντρο υγείας, τελικά μεταφέρθηκε εκεί με... παντζούρι επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Κέντρο Υγείας Έμπωνα, παραμένει χωρίς ασθενοφόρο, παρά τις υποσχέσεις και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής και το προσωπικό του κέντρου υγείας να ζήσουν πολλές στιγμές αγωνίας και φόβου για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή ασθενών!

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες, από την 1η Δεκεμβρίου, η Ρόδος έμεινε με τρία ασθενοφόρα, καθώς έληξε η σύμβαση εννέα διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, και όπως λένε,  δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών του νησιού και των 116.000 κατοίκων του.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως δραματική, αφού είναι αυτονόητο πως δεν μπορούν τα πληρώματα των τριών ασθενοφόρων να σηκώσουν το βάρος που έχει πέσει στους ώμους τους, μετά την απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και την ακινητοποίηση του τέταρτου ασθενοφόρου.

Η... περίπτωση με το παντζούρι δεν είναι το μόνο δυσάρεστο που έχει συμβεί, αντιθέτως όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα, πολλές φορές χρειάστηκε να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο δρόμο σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Γι’ αυτό, όπως αναφέρουν στο Facebook, αποδέχτηκαν την ευγενική χορηγία-δωρεά του Μανώλη Ρουσακάκη και του Γιώργου Ζαμπελλάκη, που ήταν μία σανίδα ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ένα scoop stretcher - φτυάρι μεταφοράς ασθενών.

«Με αυτόν το εξοπλισμό πλέον μπορούμε να ακινητοποιήσουμε και να μεταφέρουμε με ασφάλεια, όποιον ασθενή χρειάζεται μεταφορά. Έστω και σε καρότσα αγροτικού οχήματος. Μέχρι το Κέντρο Υγείας Έμπωνας, δίνοντας τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ», προσθέτουν, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που έκαναν την δωρεά .

Μετά από όλα τα παραπάνω, αναμένεται με ενδιαφέρον, η αντίδραση του υπουργείου Υγείας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ FACEBOOK

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top