Ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ στο Star: «Συνιστούμε επαγρύπνηση και ψυχραιμία»

Για κυριακάτικο καλοστημένο show από την Τουρκία κάνουν λόγο εμπειρότατοι στρατιωτικοί

Για ένα καλοστημένο show των Τούρκων κάνουν λόγο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από τη θρασύτατη πρόκληση της Άγκυρας στα Ίμια με την πυραυλάκατο που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, πάνω στην οποία βρισκόταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ Β. Μπελετσιώτης, τόνισε ότι συστηματικά παρακολουθούνται οι κινήσεις των μέσων των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας και στο πλαίσιο αυτό αντιμετωπίστηκε και η σημερινή πρόκληση της Τουρκίας.

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ένα πλήρες σύστημα επιτήρησης και παρακολούθησης των κινήσεων της γείτονος σε 24ωρη βάση. Υπήρξε πλήρης παρακολούθησης των κινήσεών τους από την ώρα που εξήλθαν από το λιμάνι της Αλικαρνασσού», είπε.

Το ελληνικό σκάφος «Κραταιός» εξέπεμψε συγκεκριμένο κείμενο προς τα τουρκικά σκάφη που παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά δεν υπήρξε απάντηση από την τουρκική πλευρά.

Τα τουρκικά πλοία, όπως είπε ο αντιπλοίαρχος Μπελετσιώτης παρέμειναν για λίγα λεπτά στα ανατολικά των Ιμίων δεν περιέπλευσαν τις νησίδες και αποχώρησαν.

Η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων όπως σημείωσε είναι ανάλογη των εξελίξεων, ενώ αποκάλυψε ότι το 2016 οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από τους Τούρκους ξεπέρασαν τις 410.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top