ΤΡΟΜΕΡΟ! ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ασθενής μέσα σε ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Εκκλήσεις στη Ζάκυνθο για επιστροφή του νέου ασθενοφόρου στο νησί

Ακόμα ένα παράδοξο επεισόδιο με ασθενοφόρο έρχεται να τονίσει την ανάγκη επιστροφής του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο, που τώρα βρίσκεται στην Πάτρα.

Ένας ασθενής μεταφέρθηκε με το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο του νησιού, προκειμένου να γίνει αεροδιακομιδή του σε Νοσοκομείο εκτός Ζακύνθου.

Το ασθενοφόρο, όμως, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, εξαιρετικά παλιό. Μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο, διαπίστωσαν ότι, λόγω παλαιότητας και υπερβολικής χρήσης, οι πόρτες του οχήματος μπλόκαραν και δεν άνοιγαν, με αποτέλεσμα ασθενής και προσωπικό να εγκλωβιστούν μέσα στο ασθενοφόρο!

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του πληρώματος, και όσων παραβρέθηκαν εκεί, δεν κατέστη δυνατό να ανοίξουν οι πόρτες και βέβαια καθυστερούσε η επείγουσα αεροδιακομιδή.

Τελικά, τη λύση έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του οχήματος και να ελευθερωθεί ο ασθενής και το προσωπικό!

Το περιστατικό αυτό είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας και δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στην αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου.

Θυμίζουμε ότι ζητήθηκε να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ με πλήρες προσωπικό, ιδιαίτερα όσο διάστημα τα σοβαρά χειρουργικά περιστατικά διακομίζονται εκτός Ζακύνθου, έτσι ώστε να μην καλούνται να αφήσουν τις θέσεις τους οι γιατροί του Νοσοκομείου για να συνοδεύσουν το περιστατικό αυτό. Ζητήθηκε, επίσης, να επιστρέψει άμεσα το νέο ασθενοφόρο ΕΚΑΒ -ένα από τα 6 που με πρωτοβουλία της ΠΙΝ μοιράστηκαν στα Επτάνησα- και που βρίσκεται στη Πάτρα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top