Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ για τα τρία εγκαταλελειμμένα αδελφάκια! Ζευγάρια χωρίς παιδιά θέλουν να τα υιοθετήσουν

Δυσεπίλυτος γρίφος η τύχη τους

Άγνωστη παραμένει μέχρι τώρα η τύχη που θα έχουν τα τρία μικρά κοριτσάκια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα να περιφέρονται στην Πάτρα και μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο μέχρι η δικαιοσύνη να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την επιμέλειά τους.

Όπως αναφέρει το The Best, η εισαγγελία της Πάτρας χειρίζεται με λεπτότητα την υπόθεση και προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τα κοριτσάκια, αλλά και για τον 5χρονο αδελφό τους που μένει στα Λεχαινά Ηλείας.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες πολλά άτεκνα ζευγάρια, αλλά και οικογένειες της Πάτρας έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να υιοθετήσουν τα αδελφάκια.

Η εισαγγελία όμως δε θέλει να τα χωρίσει, όμως οι περισσότεροι προσφέρονται να φροντίσουν ένα ή δύο παιδιά, καθώς οικονομικά είναι πολύ δύσκολο να αναλάβουν την ανατροφή τεσσάρων παιδιών.

Πάντως, ακόμα και η διαδικασία υιοθεσίας των παιδιών είναι πάρα πολύ δύσκολη, αφού οι γονείς τους μπήκαν παράνομα στη χώρα και δεν έχουν δηλώσει καν τα παιδιά στο ληξιαρχείο. Επίσης δεν έχουν αναγνωριστεί επισήμως από τον φερόμενο ως πατέρα και είναι παιδιά εκτός γάμου.

Επίσης δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το θέμα της αναδοχής, αφού ο φερόμενος ως πατέρας έχει αιτηθεί να πάρει την επιμέλεια των παιδιών. Το ενδεχόμενο αυτό βέβαια φαντάζει απίθανο, όμως εκτός από τα τρία κοριτσάκια πρέπει να βρεθεί λύση και για το αγόρι, καθώς δεν μπορεί ο πατέρας να θεωρηθεί ικανός να μεγαλώσει εκείνο και όχι τις τρεις αδελφές του.

Η εισαγγελία περιμένει λοιπόν τα αποτελέσματα του DNA για να επιβεβαιωθεί ότι είναι αδέλφια και στη συνέχεια να αποφασιστεί η καλύτερη λύση γι’ αυτά με πρόθεση των αρχών να μην τα χωρίσουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top