ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: Στα γκέτο ναρκωτικών στο Μενίδι

Σοκαριστικές εικόνες - τι λέει η αστυνομία-Πρώτη ανάρτηση: 18-01-2017 00:39

Σε επικίνδυνα γκέτο γεμάτα ναρκωτικά και όπλα έχουν μετατραπεί πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής. Η αστυνομία χρησιμοποιεί πλέον  θωρακισμένα τζιπ με πάνοπλες ομάδες της ΟΠΚΕ για να μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση. Το συνεργείο του  Star και ο Βάιος Σύρρος βρέθηκαν, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, στα πιο απρόσιτα σημεία όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Με το που πέφτει το σκοτάδι οι λασπωμένοι χωματόδρομοι στην Αγιά Σωτήρα στο Μενίδι  ξαφνικά σφύζουν ζωή. Μια άκρως επικίνδυνη περιοχή γεμάτη παράγκες που λειτουργούν ως σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, ξεχασμένη κι απ' τον Θεό, όπως λένε οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Είναι ίσως η μοναδική επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας που μπορεί και μπαίνει σε αυτό το άκρως επικίνδυνο γκέτο.

Η αστυνόμευση γίνεται, πλέον, με θωρακισμένα τζιπάκια και με το δάκτυλο στη σκανδάλη, όταν στήνονται οι ενέδρες στα σκοτεινά δρομάκια για τους εμπόρους ναρκωτικών και τους ατελείωτους πελάτες που καταφτάνουν εκεί, από όλη την Αθήνα. Κάποιους οι αστυνομικοί τους ξέρουν ακόμη και με τα μικρά τους ονόματα.

Μέσα στην  παραγκούπολη, οι προβολείς του κομβόι της αστυνομίας  αποκαλύπτουν έναν διαφορετικό κόσμο που έχει μάθει ζει στο σκοτάδι. Δεκάδες άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, παράνομοι μετανάστες και Ρομά στο σύνολό τους βρίσκονται μπουλούκια στους δρόμους. Κάποιοι πουλάνε ναρκωτικά, πολλοί περισσότεροι αγοράζουν.

Οι περισσότεροι τοξικομανείς συνήθως ψωνίζουν και φεύγουν. Κάποιοι ωστόσο βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα σε κάποια από τα παραπήγματα της περιοχής για να κάνουν χρήση ηρωίνης.

Το ρίσκο για τους αστυνομικούς είναι μεγάλο. Από τη μια, υπάρχει ο διαρκείς κίνδυνος αιματηρής συμπλοκής με τους εμπόρους ναρκωτικών που οπλοφορούν κι από την άλλη, ο κίνδυνος που διατρέχουν ακόμη και από τους χρήστες και μικροδιακινητές.

Σε κάθε ενέδρα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ψάχνουν τα πάντα, ακόμη και τους διανομείς έτοιμου φαγητού, που όλως παραδόξως πηγαινοέρχονται συνεχώς στις παραγκουπόλεις.

Εικόνα που πραγματικά ξενίζει σε μια υποτιθέμενη περιοχή απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης, όπου, όμως, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top