Σώρρας: Ο… «σωτήρας» που χρωστάει το σπίτι του

Ο Εωσφόρος, ο γυφτοκούμπαρος και τα 2,3 δισ. ευρώ

Σώρρας:  Ο… «σωτήρας» που χρωστάει το σπίτι του

Ένα βουνό χρεών από ακίνητα, αυτοκίνητα και ιδιωτικές συμφωνίες κρύβεται πίσω από τον Αρτέμη Σώρρα, που συστήνεται ως δισεκατομμυριούχος, ικανός να σώσει την Ελλάδα από τους δανειστές και τους πολίτες της από τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρει η Real News στα δικαστήρια της Πάτρας έχουν εκδοθεί αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις για τον άφραγκο μεγιστάνα που αφορούν από χρέη μέχρι αρχαιοκαπηλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα μάλιστα ακόμα και το διαμέρισμα της οικογένειας Σώρρα στην οδό Θεοδότου στην Πάτρα, το χρωστάει στον κατασκευαστή του που έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του.

Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι έχει στις κατοχή του απίθανα ποσά και δηλώνει στην εφημερίδα:

«Ο κόσμος ξεχρεώνει με δικά του λεφτά. Από το 2012 τα εξακόσια δισεκατομμύρια έχουν μπει στον κυρίαρχο ελληνικό λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανήκουν σε κάθε Έλληνα. Γίνεται μια εντολή εξουσιοδότησης, με την οποία ο πολίτης πληρώνει».

Όσο για τα χρήματα, που αναγκάζονται να πληρώσουν οι πολίτες που επιλέγουν να ακολουθήσουν την “συμβουλή” του Αρτέμη Σώρρα απαντά: 

«Τα χρήματα είναι για τον δικαστικό επιμελητή, δεν τα παίρνουμε εμείς. Πάντα όλη μου τη ζωή, με χτυπούσαν. Από τότε που εμφανίστηκα και πήγα στους κραταιούς, στους τότε κραταιούς του '12, στον Άρειο Πάγο, στη Βουλή και είπα, πριν μπείτε στο τρίτο μνημόνιο, ελάτε να ξεμπερδέψουμε με το χρέος της Ελλάδας. Το '12 είχαν στοχεύσει να πτωχεύσουν την Ελλάδα. Όλα αυτά τα ζώα που νομίζετε ότι είναι ελίτ στον πλανήτη είναι ζώα, είναι φοβισμένα ανθρωπάκια, που στο τέλος είναι τόσο φοβισμένα που θα έχουν φύγει μέχρι να περάσω. Και θέλω να περάσω και την παγκόσμια κυβέρνηση και την παγκόσμια θρησκεία».

Αναφερόμενος μάλιστα στη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα από πρώην μέλος της οργάνωσής του, ο ίδιος υποστηρίζει:

«Η δολοφονία ήταν μια αφορμή να χρεώσουν την “Ελλήνων Συνέλευσις”. Αν έρθουν 10 μασόνοι που μας μισούν να ανοίξουν γραφείο, δεν μπορούμε να τους πούμε “όχι”. Αυτόν (σ.σ. τον Μπαλαντίνα) τον στείλαμε στον διάολο, τον διώξαμε. Για τη Θώμη λυπάμαι πάρα πολύ. Και για τους δύο λυπάμαι, γιατί ο ένας είναι στη φυλακή και ο άλλος στο χώμα, αν και δεν ξέρουμε τι έγινε γιατί δεν έχει βρεθεί το όπλο. Άρα όταν δεν έχεις όπλο και βρεθεί ένας τρελός να πει “τη σκότωσα”, δεν σημαίνει ότι το έκανε. Μπορεί και να μην είναι αυτός. Είναι μια τρελή ομολογία, η οποία είτε κάποιον έτσι βολεύει, είτε τελικά είναι ποτισμένος με τόσα χάπια και φάρμακα, που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είμαστε σαν τα σπίτια με τα κόκκινα φωτάκια. Όλοι έρχονται να μας πούνε και να διαβάλλουν».

Οι άλλοτε φίλοι έχουν γίνει τώρα εχθροί

Ορκισμένος εχθρός του Σώρρα είναι πλέον ο Δημήτρης Λιαρόπουλος, που αυτοσυστήνεται ως αρχιεπίσκοπος Ρωμανίας και ήταν συχνά παρών στις ορκωμοσίες νέων μελών της οργάνωσης, εκθειάζοντας τις αγνές προθέσεις του ιδρυτή της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Την ώρα που η Ιερά Σύνοδος ενημερώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιος αρχιεπίσκοπος στους κόλπους της εκκλησίας, ο Δ. Λιαρόπουλος επιμένει ότι είναι ιερωμένος αλλά διαχωρίζει πλέον τη θέση του από την οργάνωση του Σώρρα.

Ο Σώρρας είχε επίσης στο πλευρό του τα προηγούμενα χρόνια και τον κουμπάρο του Φ. Λεπίδα, με τον οποίο όμως βρίσκεται σήμερα σε αντιπαράθεση, αφού ο τελευταίος τον καταγγέλλει ότι τον εξαπάτησε και του «έφαγε» 45.000 ευρώ από την πώληση αυτοκινήτου.

Εκτός από φίλους και κουμπάρος ο Λεπίδας, που τον έχει παντρέψει, ήταν για πολλά χρόνια ο δικηγόρος του και τον είχε σώσει από πολλές περιπέτειες. Ούτε τις αμοιβές του όμως δεν κατάφερε να πάρει για τις υποθέσεις που χειρίστηκε.

Την ίδια στιγμή στο φως έρχονται τα κανόνια του Σώρρα από την εποχή που ήταν έμπορος αυτοκινήτων και μηχανημάτων μέσω της εταιρείας του Commercial Gate, στην οποία έβαλε λουκέτο.

Εκτός από τον κουμπάρο του, ακόμα ένας πολίτης που καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε από τον Πατρινό «δισεκατομμυριούχο» στράφηκε στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για τον Σπύρο Κ. από τη Σύρο, ο οποίος πούλησε το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού στο Σώρρα, αλλά πήρε τα μισά χρήματα. Για τα υπόλοιπα 20.400 ευρό ο Σ. Κ. προσέφυγε στη δικαιοσύνη μέσω του δικηγόρου Στάθη Αντίοχου με αποτέλεσμα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας να καταδικάσει το Σώρρα σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή. Στη συνέχεια ο μηνυτής προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτου του Σώρρα στην Αχαΐα και κατάφερε με δικαστική απόφαση να εισπράξει τα ενοίκια από το Σώρρα.

Στη δικαιοσύνη έχει προσφύγει και ο Γρηγόρης Δόσης, πρώην συνέταιρός του σε επιχείρηση με φουσκωτά παιχνίδια.

«Μου έφαγε 95.000 ευρώ από την επιχείρηση και αν είχα άλλα 95.000 θα του τα έδινα μόνο για να κάθομαι και να τον ακούω για να καταλάβω πώς πείθει τον κόσμο. Του έχω κάνει μήνυση για υπεξαίρεση και περιμένω την απόφαση της δικαιοσύνης. Εκμεταλλεύεται τους πάντες και είναι ικανός να κλέψει από ένα πενηνταράκι μέχρι ένα εκατομμύριο», είπε.

Όσο για τα δήθεν ομόλογα ελληνικού Δημοσίου σχολιάζει:

«Ο Σώρρας έχει πάει μόνο ως τουρίστας στην Αμερική. Δεν μιλάει καν αγγλικά και η μόνη έκφραση που ξέρει είναι “very expensive”, την οποία χρησιμοποιεί συνέχεια όταν πρόκειται να αγοράσει κάτι ακόμα κι αν η τιμή είναι εξευτελιστική».

Η απάντηση Σώρρα στους πρώην φίλους του

Για τον πρώην δικηγόρο και κουμπάρο του, ο Σώρρας απαντά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς:

«Οι προδοσίες είναι μέσα από τον κύκλο σου. Οι μεγάλοι άσπονδοι εχθροί μου δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα, μόνο με σέβονται. Αυτός που θα με προδώσει θα είναι κοντά σε μένα. Ο γυφτοκούμπαρος, έτσι τον λέω εγώ – ξέρεις η ψείρα και η βλαχιά είναι στον γιακά, δεν βγαίνει ποτέ – είναι 30 χρόνια δικηγόρος μου και κουμπάρος μου. Όταν τον γνώρισα, ο πατέρας μου ήταν εργολάβος, αυτός ένα φτωχόπαιδο από την Άκολη. Ήμουν 18 ετών και είχα εργολαβική εταιρεία δική μου. Αυτός ο κουμπάρος ήρθε στην οικογένεια Σώρρα και πήρε μεγάλες δουλειές».

Στο ίδιο μοτίβο και η απάντησή του για τον πρώην συνεταίρο του:

«Είναι ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία της γυναίκας μου. Έκλεβε το πελατολόγιο, χρωστάει στη γυναίκα μου 70.000 ευρώ και κάποια στιγμή πήγαν όλα στο διάολο».

Ο Αρτέμης Σώρρας, απαρνείται τέλος τον δήθεν “αρχιεπίσκοπο Ρωμανίας” Δημήτρη Λιαρόπουλο.

«Υπάρχει περίπτωση να έχει στολή παπά και να είναι μαζί μας; Ο Λιαρόπουλος είναι ένας πράκτορας των εβραίων και των σιωνιστών», λέει.

Με αγοραίο ύφος και χαρακτηρισμούς, ο Αρτέμης Σώρρας, αναφέρεται και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πήγα και του είπα, ρε παπά, ξέρεις ότι είσαι αντιπρόεδρος της Εθνικής και τώρα έχουμε πρόβλημα με την Εθνική; Μου λέει, όχι παιδί μου, δεν το ξέρω. Και ως αντιπρόεδρος του λέω, επειδή βαριέσαι και είσαι και λίγο μεγάλος, δεν με κάνεις εμένα εκπρόσωπο, να πάω να καθαρίσω το μαγαζί με τις μετοχές μου, να τα βρω και να σου δώσω κι εσένα μια μετοχή, έτσι για τους πιστούς; Την απάντηση την είδατε, ότι δεν μπορεί να την πάρει γιατί δεν έχω πληρώσει την εφορία. Ποια; Η εκκλησία, η εβραιοεκκλησία που δεν έχει πληρώσει ποτέ εφορία. Πόσο ρατσισμό κάνουν στους Έλληνές μου; Στον λαό μου»;

«Θα κατέβω στις εκλογές και θα πάρω την κυριαρχία»

Τέλος ο Σώρρας προεξοφλεί την τύχη του πολιτικού του φορέα και στις εκλογές.

«Όχι μόνο θα κατέβω, αλλά θα πάρω την Ελλάδα με κάθετη κυριαρχία. Οι επόμενες εκλογές είναι των Ελλήνων. Τα ποσοστά μας είναι τεράστια, πριν από ενάμιση μήνα ήμασταν στο 35%. Μεγάλη πολυτέλεια για μένα θα είναι η απελευθέρωση της Ελλάδας. Όλα τα καθίκια απέναντι στον ελληνικό λαό θα τα βάλω να γονατίσουν. Αυτό είναι τεράστια ικανοποίηση. Θα σπαταλήσω τη μεγαλοπρέπειά μου γι’ αυτούς, θα το κάνω», λέει σε ένα παραλήρημα άνευ προηγούμενου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top