Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έπιασε τη Ρούπα – Τι αποκάλυψαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί

Όλες οι λεπτομέρειες της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη της αρχιτρομοκράτισσας

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έπιασε τη Ρούπα

Παραμονή των Φώτων, στις 06:10 το πρωί άνδρες της αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σε διαμέρισμα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη και συλλαμβάνουν την υπαρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα και σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, μαζί με τη Ρούπα ήταν και το εξάχρονο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Γύρω στις 07:00 επίσης σε δεύτερο διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου εκτυλίχθηκε μια παράλληλη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη μια 25χρονη γυναίκα, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη και φέρεται ότι είχε παραχωρήσει στη Ρούπα το διαμέρισμα στο οποίο έμενε.

Στις δύο επιχειρήσεις συμμετείχαν εκτός από άνδρες της αντιτρομοκρατικής και άνδρες της ΕΚΑΜ, ενώ παρίσταντο και εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα βαρύνεται με συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα ετών και έξι μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010.

Εκκρεμεί ακόμα ένταλμα σύλληψης από το 2014 για συγκρότηση - διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και διακεκριμένη κλοπή από κοινού.

Επίσης απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα  ετών, σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».

Επιπλέον από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου και για συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top