Η «ΑΡΙΑΔΝΗ» ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ελλάδα: Ετοιμαστείτε για πολικό ψύχος-ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ κύμα χιονιά

Η χώρα θα «θαφτεί» στο χιόνι-Ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και μείον 20 βαθμούς Κελσίου

Ένα πρωτοφανές κύμα χιονιά (και όπως όλα δείχνουν χειρότερο από αυτό της Πρωτοχρονιάς), πρόκειται να χτυπήσει την χώρα μας τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη.

Πρόκειται για το φαινόμενο που οι μετεωρολόγοι αποκαλούν «Αριάδνη», και του οποίου τα πρώτα ισχυρά δείγματα θα δούμε από το βράδυ της Πέμπτης και στη συνέχεια την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το meteo, την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου (Χάρτης 1).  Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

Την Παρασκευή 06/01, ημέρα των Φώτων, καθώς η Αριάδνη θα κινείται ανατολικά, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα (Χάρτης 2).

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο 07/01, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝ…20 ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr, η πτώση του υδραργύρου θα είναι πρωτοφανής, φτάνοντας σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μέχρι και τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως, οι οποίες θα φέρουν τα πρώτα χιόνια στην βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στις παραθαλάσσιες περιοχές της.

Από την Παρασκευή, και η υπόλοιπη χώρα θα παραδοθεί στον χιονιά, ενώ τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από την Λαμία και βορειότερα.

Στην Αττική θα κάνει «ποδαρικό» στα βόρεια προάστια της Αθήνας, και εν συνεχεία ακόμα και στα πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα του νομού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αττική θα έχουμε σφοδρές χιονοπτώσεις κατά περιόδους,

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΠΕΜΠΤΗ 05-01-2017 

ΚΑΙΡΟΣ: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θαεπεκταθούν στις περισσότερες περιοχές τησ χώρας και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές τησ βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

ΑΝΕΜΟΙ: στη βόρεια Ελλάδα μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Απο το απόγευμα όμως σε πτώση από βορρά προς νότο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-01-2017 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 07-01-2017

ΚΑΙΡΟΣ: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές τησ ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενά τα οποία κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρά το Σάββατο σταδιακά θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές τησ δυτικής και βόρειας χώρας.

ΑΝΕΜΟΙ: στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι από το Σάββατο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στισ υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: σε σημαντική πτώση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08-01-2017 

ΚΑΙΡΟΣ: στη δυτική και βόρεια Ελλάδα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια. 

ΑΝΕΜΟΙ: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τισ πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα 
είναι ολικός. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 09-01-2017

ΚΑΙΡΟΣ: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία τα φαινόμενά θα εξασθενήσουν. 

ΑΝΕΜΟΙ: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: σε μικρή άνοδο ωσ προς τις μέγιστες τιμές. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά στα βόρεια 
ολικός. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top