Θα γίνουμε ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ! Στους -20 θα κατρακυλήσει ο υδράργυρος την Πέμπτη

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Στους -20 θα κατρακυλήσει ο υδράργυρος την Πέμπτη

Νέο κύμα χιονιά θα πλήξει τη χώρα μας από το απόγευμα της Πέμπτης με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς βοριάδες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η μετεωρολόγος Χρυσούλα Πέτρου, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν πρώτα τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, όπου οι βροχές θα μετατραπούν σε έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επεκταθούν και στα πεδινά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα.

Την Παρασκευή η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη, με τη χώρα ουσιαστικά να είναι χωρισμένη στα δύο. Έτσι στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις, ενώ στις ανατολικές ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Παρ’ όλ’ αυτά οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν και στη νότια Ελλάδα.

«Φανταστείτε μία νοητή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Μεθώνη όπου από την μία πλευρά θα χιονίζει και από την άλλη θα βρέχει, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα», σημείωσε η κ. Πέτρου.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι ακόμα πιο έντονες σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι η Αττική θα ντυθεί και πάλι τα λευκά, αν και από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένιση των φαινομένων στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν εξασθενημένα στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ σταδιακά ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης.

Εκτός από τους ισχυρούς ανέμους, σε όλη την Ελλάδα θα επικρατεί παγωνιά, ενώ σε περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο η ΕΜΥ αναμένεται να εκδώσει δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται η κρατική μηχανή για την αντιμετώπιση του χιονιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top