Ισόβια κάθειρξη στην «μαύρη χήρα» της Αργολίδας-Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την δολοφονία του Καπετάνιου

Η ίδια επέλεξε να μην είναι παρούσα κατά την αναγγελία της ποινής-Πρώτη ανάρτηση:21-12-2016 07:44

Ισόβια κάθειρξη στην μαύρη χήρα της Αργολίδας

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση έκρινε το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης την Δήμητρα Βούλγαρη, για την δολοφονία του Καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας τον Δεκέμβριο του 2014.

Έπειτα από μια δίκη-θρίλερ με τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας και πολλές εντάσεις μεταξύ της κατηγορούμενης, των δικηγόρων της και της έδρας του δικαστηρίου, η «μαύρη χήρα» καταδικάστηκε επίσης σε 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως μεταδίδει το arcadiaportal, η Δήμητρα Βούλγαρη επέλεξε να μην είναι παρούσα κατά την αναγγελία της ποινής, ενώ περίπου στις 02:00 ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος, πέρασε την πόρτα.

Επίσης, το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για τη διερεύνηση τυχών ποινικής ευθύνης-συμμετοχής στον Π.Α., τον φίλο του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε δολοφονημένος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ-ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ-ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ:

 

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή της Δήμητρας Βούλγαρη, ωστόσο τόνισε ότι η ακροαματική διαδικασία δεν ξεκαθάρισε ορισμένα κενά στην υπόθεση.

Ο ίδιος είπε δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν την συμμετοχή και άλλου προσώπου πλην της Δήμητρας Βούλγαρη στη δολοφονία του συζύγου της, καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου:

«Η συμμετοχή άλλου προσώπου, δεν δύναται να αποκλειστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ζήτησε να γίνει  τροποποίηση του κατηγορητηρίου, ώστε να αποδοθούν σωστά τα πραγματικά περιστατικά. Αυτό, γιατί, όπως ανέφερε, δεν πυροβόλησε δύο φορές όπως αναφερόταν στο βούλευμα, αλλά προηγήθηκε συμπλοκή με το θύμα, όπου έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός, ο οποίος δεν επέφερε το θάνατο του θύματος. Ακολούθησε δεύτερος όμως, που ήταν η χαριστική βολή για το θύμα.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, «το όπλο του εγκλήματος το είχε μαζί του το θύμα, καθώς περίμενε τη γυναίκα του να επιστρέψει, έχοντας υπόνοιες ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Όταν εκείνη πήγε στο σπίτι του παιδικού φίλου του θύματος το οποίο φρόντιζε, ξέσπασε έντονος καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι.Κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνη κατάφερε να πάρει στα χέρια της το όπλο, και τότε, πάνω στη συμπλοκή, το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον αδικοχαμένο καπετάνιο. Στο σημείο εκείνο, αν η Δήμητρα δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, θα μπορούσε να καλέσει βοήθεια και το θύμα να ζούσε. Όμως, εκείνη πυροβόλησε και δεύτερη φορά, δίνοντάς  του τη χαριστική βολή στον κρόταφο».

Ο εισαγγελέας, μάλιστα, περιέγραψε πως η κατηγορούμενη επιχείρησε μετά τη δολοφονία να δημιουργήσει για τον εαυτό της άλλοθι, αφού ζήτησε από δύο πρόσωπα του περιβάλλοντός της να πουν ψέματα.  

«Ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος άνδρας της ζωής μου»

Νωρίτερα, η Δήμητρα Βούλγαρη είχε ουσιαστικά αρνηθεί να απολογηθεί καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να έχει συνηγόρους τους Βασίλειο και Σπύρο Ρομποτή, αλλά μόνο τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες. Περιορίστηκε να δηλώσει αθώα:

«Είμαι αθώα, το φωνάζω 17 μήνες. Οι δολοφόνοι έχουν περάσει από δω και είναι ελεύθεροι.Έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Στάθηκα στον άνδρα μου. Δύο δουλειές έκανα γιατί είχε προβλήματα υγείας από το 2005. Είχε κατάθλιψη. Λένε ότι δεν είχαμε σεξουαλικές επαφές. Ξέρει κανείς τί κάναμε; Ήξερε κανείς τί κάναμε; Ήταν μπροστά ; Ήταν ο πρώτος και τελευταίος άνδρας της ζωής μου». Την ίδια ώρα, συγγενικά πρόσωπα της Βούλγαρη την προέτρεπαν να «μην απολογείται». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top