ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο εισαγγελέας για την «Σατανική χήρα» της Αργολίδας- Είχε συνεργό;

Καρέ- καρέ το πώς συνέβη το έγκλημα

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο εισαγγελέας για την «Σατανική χήρα»

Χείμαρρος ήταν ο εισαγγελέας στη δίκη της «μαύρης χήρας» στην Κοιλάδα της Αργολίδας.

Ο εισαγγελέας, στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή της ωστόσο τόνισε ότι η ακροαματική διαδικασία δεν ξεκαθάρισε ορισμένα κενά στην υπόθεση.

Όπως ο ίδιος είπε δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν την συμμετοχή και άλλου προσώπου πλην της Δήμητρας Βούλγαρη στη δολοφονία του συζύγου της, καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου.  «Η συμμετοχή άλλου προσώπου, δεν δύναται να αποκλειστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει τροποποίηση του κατηγορητηρίου, ώστε να αποδοθούν σωστά τα πραγματικά περιστατικά. Αυτό, γιατί, όπως ανέφερε, δεν πυροβόλησε δύο φορές όπως αναφερόταν στο βούλευμα, αλλά προηγήθηκε συμπλοκή με το θύμα, όπου έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός, ο οποίος δεν επέφερε το θάνατο του θύματος. Ακολούθησε δεύτερος όμως, που ήταν η χαριστική βολή για το θύμα.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, «το όπλο του εγκλήματος το είχε μαζί του το θύμα, καθώς περίμενε τη γυναίκα του να επιστρέψει, έχοντας υπόνοιες ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Όταν εκείνη πήγε στο σπίτι του παιδικού φίλου του θύματος το οποίο φρόντιζε, ξέσπασε έντονος καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι.

Κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνη κατάφερε να πάρει στα χέρια της το όπλο, και τότε, πάνω στη συμπλοκή, το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον αδικοχαμένο καπετάνιο. Στο σημείο εκείνο, αν η Δήμητρα δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, θα μπορούσε να καλέσει βοήθεια και το θύμα να ζούσε. Όμως, εκείνη πυροβόλησε και δεύτερη φορά, δίνοντάς  του τη χαριστική βολή στον κρόταφο».

Ο εισαγγελέας, μάλιστα, περιέγραψε πως η κατηγορούμενη επιχείρησε μετά τη δολοφονία να δημιουργήσει για τον εαυτό της άλλοθι, αφού ζήτησε από δύο πρόσωπα του περιβάλλοντός της να πουν ψέματα.  

Ήταν ο πρώτος και τελευταίος άνδρας της ζωής μου

Νωρίτερα, η Δήμητρα Βούλγαρη είχε ουσιαστικά αρνηθεί να απολογηθεί καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να έχει συνηγόρους τους Βασίλειο και Σπύρο Ρομποτή, αλλά μόνο τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες. Περιορίστηκε να δηλώσει αθώα: «Είμαι αθώα, το φωνάζω 17 μήνες. Οι δολοφόνοι έχουν περάσει από δω και είναι ελεύθεροι.

Έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Στάθηκα στον άνδρα μου. Δύο δουλειές έκανα γιατί είχε προβλήματα υγείας από το 2005. Είχε κατάθλιψη. Λένε ότι δεν είχαμε σεξουαλικές επαφές. Ξέρει κανείς τί κάναμε; Ήξερε κανείς τί κάναμε; Ήταν μπροστά ; Ήταν ο πρώτος και τελευταίος άνδρας της ζωής μου». Την ίδια ώρα, συγγενικά πρόσωπα της Βούλγαρη την προέτρεπαν να «μην απολογείται». 



Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου κήρυξε το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας και ακολούθησε η αγόρευση του εισαγγελέα. 

Είδαν την Δήμητρα να πυροβολεί πυροβολούν τον γιο μου

«Μας λένε άνθρωποι την είδαμε να τον πυροβολεί. Την είδε άνθρωπος που πυροβολούσε αλλά φοβάται να μιλήσει. Έχουμε πολλά στοιχεία. Φοβάται ο κόσμος, φοβάται. Ήταν καλοκαίρι και κοιμόταν στην ταράτσα και τα είδε όλα. Μαλώνανε και πυροβόλησε. Μας είπαν ότι έχει καταθέσει αλλά δεν θέλει να τον φανερώσουν (σ.σ. τα στοιχεία του), γιατί φοβάται», είχε δηλώσει η μητέρα του Θανάση Λάμπρου στο Star προ ημερών.

Ο πατέρας του άτυχου καπετάνιου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είπε «θα είναι λύτρωση η απόφαση για εμάς, περιμένουμε να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε άλλα πρόσωπα. Θα έχουμε εξελίξεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top