ΚΟΛΑΣΗ στη δίκη της μαύρης χήρας! Ξέρει τον δολοφόνο και απειλεί – «Θα φύγω, δεν καταθέτω»

Σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης συνεχίζεται η δίκη του καπετάνιου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης

Σήμερα Τρίτη ήταν προγραμματισμένη η κατάθεση της αποκαλούμενης "μαύρης χήρας της Αργολίδας" στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης. Ωστόσο, στο δικαστήριο διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλλους, με τους δικηγόρους της Δήμητρας Βούλγαρη και την έδρα, να ανταλλάσσουν προσβλητικές εκφράσεις και την κατηγορούμενη να απειλεί πως θα αποχωρήσει.

Η Δήμητρα Βούλγαρη

Η Δήμητρα Βούλγαρη, η οποία κατηγορείται πως τον Δεκέμβριο του 2014 σκότωσε τον καπετάνιο σύζυγό της, Θανάση Λάμπρου, αν και αρχικά φέρεται να είχε ομολογήσει το έγκλημα, μετά πήρε πίσω την πρώτη κατάθεση της. Σήμερα, μετά από δύο χρόνια, ενώ όλοι περίμεναν με αγωνία την κατάθεση της στο δικαστήριο, εκείνη απειλεί να αποχωρήσει, αποκρύπτοντας μάλιστα το όνομα του δολοφόνου, τον οποίο ισχυρίζεται ότι γνωρίζει!

Η κατηγορούμενη πριν λίγες ημέρες, με ηχητική δήλωση της ζήτησε την επιστροφή των δικηγόρων της, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση της. Ωστόσο, σήμερα Τρίτη, δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο ο επαναπροσδιορισμός των συνηγόρων υπεράσπισης της Δήμητρας Βούλγαρη, η οποία δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την δίκη, η οποία συνεχίζεται με ένταση. 

Ο άτυχος καπετάνιος με την χήρα 

Η Δήμητρα Βούλγαρη υπενθύμισε μάλιστα στην πρόεδρο του δικαστηρίου πως της έχει κάνει αναφορά στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κυρία Βασιλική Θάνου. Σύμφωνα με την εκπομπή «Tatiana Live», στο δικαστήριο ακούγονται πολύ άσχημες εκφράσεις μεταξύ των δικηγορών Βασίλη και Σπύρου Ρομποτή και της έδρας, ενώ χρειάστηκε να επέμβουν αστυνομικές δυνάμεις.

«Δεν θα μας βγάλετε από το σπίτι μας, εδώ είναι το σπίτι μας», λένε οι δικηγόροι. «Κύριοι δεν ακούγεστε» τους λέει η πρόεδρος. Τελικά περικύκλωσαν αστυνομικοί τους δικηγόρους, προκείμενου να φύγουν από την αίθουσα. Το δικαστήριο διέκοψε, επανήλθε, ωστόσο οι δικηγόροι ήταν ακόμη μέσα στην αίθουσα. Υπήρξε τεράστια ένταση. «Αν φύγουμε εμείς, θα φύγει και η κατηγορούμενη», φέρονται να είπαν οι κ.κ Βασίλης και Σπύρος Ρομποτής. 

Σπύρος Ρομποτής

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την αντίδραση της Δήμητρας Βούλγαρη. «Εγώ δεν θα απολογηθώ, αν δεν είναι παρόντες οι δικηγόροι μου», είπε η κατηγορούμενη, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να της απαντά πως «το δικαστήριο δεν παίρνει πίσω τις αποφάσεις του». Απευθυνόμενη μάλιστα στους κ.κ Βασίλη και Σπύρο Ρομποτή, η πρόεδρος φέρεται να τους είπε «πόσο χρονών είστε; είστε παιδιά;». «Ο Καραγκιόζης μας λείπει» φέρεται να δήλωσε ο νεότερος Ρομποτής!

«Δεν θέλετε να μάθετε ποιος έχει κάνει το έγκλημα; H κατηγορούμενη θα κατονόμαζε τον δράστη του εγκλήματος. Γνώριζε και θα το έκανε! Γιατί δεν την αφήνετε να το πει;» είπε στη συνέχεια ο Σπύρος Ρομποτής, απευθυνόμενος στην έδρα.

«Κύριε Ρομποτή μην προσπαθείτε να δελεάσετε το δικαστήριο», του απάντησε η πρόεδρος. «Θα μείνετε με την απορία», της ανταπάντησε ο κύριος Ρομποτής.

"Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΗΤΑΝ ΣΠΑΤΑΛΗ - ΜΕΙΩΝΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ"

Εν τω μεταξύ, ο μάρτυρας και φίλος του καπετάνιου, χαρακτήρισε στο δικαστήριο, την κατηγορουμένη σπάταλη! «Αυτή διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού. Πολλές φορές δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς του σπιτιού και χρησιμοποιούσε τα χρήματα για να κάνει ψώνια. Πολλές φορές μείωνε τον καπετάνιο μπροστά σε κόσμο. Του έλεγε πως “εγώ αρέσω και μπορώ να έχω όποιον θέλω! Σε πήρα, γιατί έβγαζες χρήματα, τώρα βγάζεις 1000 ευρώ, τι να σε κάνω;»  είπε ο μάρτυς.

Μητέρα καπετάνιου 

"ΕΙΔΑΝ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥ"

«Μας λένε άνθρωποι την είδαμε να τον πυροβολεί. Την είδε άνθρωπος που πυροβολούσε αλλά φοβάται να μιλήσει. Έχουμε πολλά στοιχεία. Φοβάται ο κόσμος, φοβάται. Ήταν καλοκαίρι και κοιμόταν στην ταράτσα και τα είδε όλα. Μαλώνανε και πυροβόλησε. Μας είπαν ότι έχει καταθέσει αλλά δεν θέλει να τον φανερώσουν (σ.σ. τα στοιχεία του), γιατί φοβάται», είχε δηλώσει η μητέρα του Θανάση Λάμπρου στο Star προ ημερών.

Ο πατέρας του άτυχου καπετάνιου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είπε «θα είναι λύτρωση η απόφαση για εμάς, περιμένουμε να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε άλλα πρόσωπα. Θα έχουμε εξελίξεις».

Πατέρας καπετάνιου

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα λοιπόν για την απόφαση του δικαστηρίου. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top