Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι κάτοικοι από τα κουνούπια στις Ράχες Ηλείας

«Κινδυνεύουμε και εμείς και τα παιδιά μας να πάθουμε οτιδήποτε»

Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι κάτοικοι από τα κουνούπια στις Ράχες Ηλεία

Σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια ακόμη και τώρα τον χειμώνα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι αγρότες στις Ράχες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς εντοπίζεται αυξημένος πληθυσμός, με συνέπειες να τους εμποδίζει να καλλιεργήσουν στα αγροκτήματά τους στην περιοχή της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας.

Μετά και τα κρούσματα ελονοσίας στην περιοχή μεταξύ Ηλείας και Αχαΐας τον περασμένο Αύγουστο, οι κάτοικοι των Ραχών εκφράζουν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο μόλυνσης από τα κουνούπια και ζητούν από την πολιτεία να μεριμνήσει για να μην εκδηλωθεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Όπως τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Νίκος Κάγκουρας, καλλιεργητής της περιοχής, αδυνατεί να ασχοληθεί με τις καλλιέργειές του για πάνω από 5 λεπτά και φορά καθημερινά κουκούλα και γάντια για να μην τον ενοχλούν τα κουνούπια.

«Κινδυνεύουμε και εμείς και τα παιδιά μας να πάθουμε οτιδήποτε. Πάμε στα χωράφια με γάντια και κουκούλα. Το πρόβλημα είναι κυρίως στις καλλιέργειες, αλλά και μέσα στο χωριό. Είμαστε ελώδης περιοχή και συσσωρεύονται δις. κονούπια. Παρότι με την αλλαγή του καιρού ελπίζαμε ότι θα μειωθεί το φαινόμενο, δυστυχώς η παρατεταμένη καλοκαιρία ευνόησε την ανάπτυξή τους. Παρότι πήρα εντομοαπωθητικά δεν βρήκα λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κάγκουρας.

Αναζητούν λύση 

Ο πρόεδρος της ΤΚ Ραχών, Κων/νος Παναγόπουλος επισήμανε στην εφ.«Πατρίς» ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό τόσο για την υγεία των κατοίκων όσο και για τις συνθήκες εργασίας των αγροτών και των εργατών στην περιοχή.

«Πρέπει η πολιτεία να κάνει κάτι, γιατί δεν μπορούμε να σταθούμε πουθενά. Το πρόβλημα είναι έντονο και μέσα στο χωριό αλλά και κάτω στη λίμνη», σημείωσε ο κ.Παναγόπουλος.

Ο βοηθός Περιφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος δήλωσε ότι φέτος οι ψεκασμοί για τα κουνούπια ξεκίνησαν με καθυστέρηση λόγω των τεχνικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μην έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Δυστυχώς, για να πετύχει ο ψεκασμός, πρέπει να ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, διότι τα κουνούπια γεννάνε διαρκώς. Φέτος οι ψεκασμοί ξεκίνησαν καθυστερημένα, για αυτό και ενδεχομένως δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ.Χαροκόπος, προσθέτοντας ότι θα εξετάσει το ζήτημα με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top