Ξεσηκώθηκαν οι πρόσφυγες και στα Γιάννενα – Απειλούν να διαλύσουν τον καταυλισμό!

Ξεσηκώθηκαν οι πρόσφυγες και στα Γιάννενα – Απειλούν να διαλύσουν τον καταυλισμό!

Να διαλύσουν τον καταυλισμό και να φύγουν ζητούν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Κατσικά Ιωαννίνων, που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, όπου έχει στηθεί ο καταυλισμός, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή επεισοδίων, με δεδομένο τα παρόμοιο περιστατικό στο hot spot της Χίου, την Παρασκευή.

1.jpg

Σύμφωνα με το epirustv, με σύνθημα «open the borders» («ανοίξτε τα σύνορα») και με τους αστυνομικούς να παρακολουθούν διακριτικά, οι πρόσφυγες έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο και κατέληξαν στον καταυλισμό, ενώ στη συνέχεια -και μέχρι αυτή την ώρα- κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία της περιοχής.

2.jpg

Όπως καταγγέλλουν οι πρόσφυγες, στον καταυλισμ�� δεν υπάρχουν ζεστό νερό και θέρμανση, αλλά ούτε και στρώματα σε πολλές σκηνές, με αποτέλεσμα να κοιμούνται πάνω στις πέτρες. Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής, αναχώρησαν τέσσερα λεωφορεία με 210 πρόσφυγες, καθώς αρνήθηκαν να μπουν στο κέντρο φιλοξενίας.

3.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο χείλος του χάους η Ελλάδα για το προσφυγικό - «Περιμένουμε βία»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top