Καθαρισμός του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" από κατοίκους, εθελοντές και πολιτικούς

Αψηφώντας τον καυτό ήλιο συνέβαλαν στον ευπρεπισμό του χώρου

Καθαρισμός του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" από κατοίκους, εθελοντές και πολιτικούς

Εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες όλων των ηλικιών, εθελοντές αλλά και βουλευτές, στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν, σήμερα το πρωί, στην εκστρατεία καθαρισμού του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" στα όρια των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και έντονο το υγρό στοιχείο με τις έξι τεχνητές λίμνες. Παρά τη σπουδαιότητά του, ο χώρος είναι παραμελημένος με ελλειπή συντήρηση και φύλαξη με αποτέλεσμα η φροντίδα του να εξασφαλίζεται με εθελοντικές δράσεις όπως η σημερινή.

Την επιχείρηση καθαρισμού οργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), οι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και οι οργανώσεις "Οι Φίλοι του Πάρκου" και "Ορνιθολογική Εταιρεία", κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας των δημοτικών κινήσεων Αγίων Αναργύρων - Καματερού "Αλληλεγγύη η Δύναμή μας" και Ιλίου "Αλληλέγγυα Πόλη".

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περίπου 350 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και εθελοντές, οι οποίοι αψηφώντας τον καυτό ήλιο συνέβαλαν στον ευπρεπισμό του χώρου, απομακρύνοντας, με τη συνδρομή μηχανημάτων των δήμων, σκουπίδια και ξερόκλαδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top