Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους!

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν έξω από το υπουργείο Εργασίας αυτή την ώρα τα σωματεία των σιδηροδρομικών, με βασικό αίτημα «το μεγάλο πρόβλημα της καταβολής του εφάπαξ στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς», όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Οι σιδηροδρομικοί θα επιδιώξουν συνάντηση με κάποιον από το υπουργείο, προκειμένου να αναφερθούν στα προβλήματά τους.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει: «Σε όλους μας είναι γνωστή η «τραγική» οικονομική κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας. Μετά το κούρεμα των αποθεματικών του (PSI) στις 12/3/2012, που είχε σαν αποτέλεσμα την υπεξαίρεση 45 εκατομμυρίων ευρώ, εκατοντάδες συνάδελφοι δεν μπορούν να πάρουν το εφάπαξ τους. Ταυτόχρονα όπως προβλέπεται με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, θα γίνει δραματική μείωση στο εφάπαξ με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του».

Αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι: να επιστραφούν τα χρήματα που υπεξαίρεσαν με το PSI από το Ταμείο Πρόνοια των σιδηροδρομικών, ώστε να μπορούν να πάρουν το εφάπαξ οι συνάδελφοι και ο υπολογισμός του εφάπαξ να πραγματοποιείται με βάση το δικαιούμενο ποσό σε συνάρτηση πάντα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top