O Mαζιώτης πίσω από την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

Τα βίντεο δείχνουν «πρόσωπα»

O Mαζιώτης πίσω από την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

Σε δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που κινούνται στο χώρο της νεοτρομοκρατίας φαίνεται να καταλήγουν οι έρευνες των διωκτικών αρχών που αναζητούν τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έγινε πριν από δύο εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για δύο άνδρες παλαιούς γνώριμους της αστυνομίας για ακραία αντιεξουσιαστική δράση που κατά καιρούς είχαν εντοπιστεί να έχουν επαφές με τον καταζητούμενο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη.

Οι κάμερες κατέγραψαν τους τρομοκράτες

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες αλλά και δεκάδες ώρες παρατήρησης οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να έχει σαφή εικόνα για το ακριβές δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες στο κέν��ρο της Αθήνας. Τόσο κατά την μετακίνηση του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έξω από την τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, όσο και κατά τη διαφυγή των δραστών με μηχανή.

Τα βίντεο δείχνουν «πρόσωπα»

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν μάλιστα ότι, το οπτικό υλικό που υπάρχει δεν είναι μόνο από ταράτσες κτιρίων όπου οι εικόνες εκ των πραγμάτων είναι δυσδιάκριτες αλλά υπάρχουν οπτικές καταγραφές από κάμερες που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τους δράστες και μάλιστα στο ύψος ενός μέσου άνδρα.

Μάρτυρας - κλειδί

Υπάρχουν ωστόσο και άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία αυτή τη φορά από το σημείο όπου οι δράστες έκλεψαν το αυτοκίνητο αρχές του μήνα από την περιοχή της Καισαριανής. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τουλάχιστον ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είδε τα πρόσωπα των δραστών από κοντινή απόσταση την ώρα που έκλεβαν το αυτοκίνητο. Αυτόπτης μάρτυρας που κλήθηκε στην αντιτρομοκρατική για να αναγνωρίσει τους υπόπτους μέσα από φωτογραφίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top