Δεκαέξι μήνες φυλακή στον ρατσιστή γιατρό της Θεσσαλονίκης

Δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο

Δεκαέξι μήνες φυλακή στον ρατσιστή γιατρό της Θεσσαλονίκης

​Σε 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 2.500 ευρώ χρηματική ποινή, καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 57χρονος γιατρός του ΕΟΠΥΥ, στο ιατρείο του οποίου υπήρχε χειρόγραφη πινακίδα στα γερμανικά που έγραφε: «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι εδώ». Μια πινακίδα που προκάλεσε σοκ, όταν έγινε αντιληπτό το ρατσιστικό περιεχόμενο του χειρόγραφου κειμένου.

Ο γιατρός στο δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτός που είχε αναρτήσει την πινακίδα στην είσοδο του γραφείου του. Είπε μάλιστα ότι όταν είδε το χαρτί στην πόρτα, το έσκισε, επικαλούμενος την παρουσία κι άλλων προσώπων, όπως του αντιδημάρχου της Νέας Μηχανιώνας.

Ο αντιδήμαρχος ωστόσο στο δικαστήριο είπε ότι, ο γιατρός είχε παραδεχθεί ότι ο ίδιος έβαλε, την πινακίδα με την δικαιολογία ότι την προηγούμενη μέρα στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ είχαν βομβαρδίσει καταυλισμό Παλαιστινίων στη Γάζα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του γιατρού οι αστυνομικοί βρήκαν μεταλλικά ξιφίδια με ναζιστικά σύμβολα, πολλά μαχαίρια επιβίωσης, μία ναζιστική σημαία, φωτογραφία του Χίτλερ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top