Ευρωκοινοβούλιο: «Να τιμωρούνται οι πελάτες και όχι οι ιερόδουλες»

Δείτε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του STAR

 Ευρωκοινοβούλιο: «Να τιμωρούνται οι πελάτες και όχι οι ιερόδουλες»
Να τιμωρούνται οι πελάτες και όχι οι ιερόδουλες αποφάσισε με ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να μειώσει την ζήτηση στην πορνεία.

Από την πλευρά τους οι ιερόδουλες, που μίλησαν στην κάμερα του STAR και τον Βαγγέλη Γκούμα, υποστηρίζουν ότι πρέπει να τιμωρούνται οι πελάτες μόνο όταν οι κοπέλες εξαναγκάζονται να οδηγούνται στην πορνεία.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους καταπολέμησης της πορνείας είναι το σκανδιναβικό μοντέλο, όπου η πορνεία εκλαμβάνεται ως παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και ως μορφή βίας κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 62% των θυμάτων εμπο��ίας ανθρώπων προορίζονται για σεξουαλική εκμετάλλευση, ενώ το 96% αφορά γυναίκες και ανήλικα κορίτσια.

Οι Ευρωβουλευτές καλούν όλες τις χώρες να εφαρμόσουν αυτό το ψήφισμα και, μάλιστα, να αποτελεί εγκληματική πράξη η αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών από εκδιδόμενα άτομα κάτω των 21 ετών.

Οι πελάτες των οίκων ανοχής, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν η ιερόδουλη με την οποία συνευρίσκονται έχει πέσει ή όχι θύμα εκβιασμού.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top