Η οικονομική κρίση δεν αγγίζει τα «έξυπνα» κινητά

Σημειώθηκε άνοδος 11,5% στο τζίρο πωλήσεων το 2012

Παρελθόν αποτελούν πια οι εποχές όπου οι Έλληνες αγόραζαν πανάκριβο κινητό τηλέφωνο μόνο για να στέλνουν μηνύματα και να κάνουν αναπάντητες.

Τώρα πια οι καταναλωτές έχουν στραφεί στα οικονομικότερα μοντέλα των εταιρειών που κατασκευάζουν πλέον δημοφιλή «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Με το εισόδημα των νοικοκυριών συνεχώς να συρρικνώνεται, μία στις δύο φορητές συσκευές που διατέθηκαν πέρσι από τα καταστήματα δεν ξεπερνούσε σε αξία τα 150-200 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι εταιρείες ανάλυσης πωλήσεων GfK και εισαγωγών Canalys, οι οποίες διαπιστώνουν ότι παρά την οικονομική κρίση, η κατηγορία των smartphones στη χώρα μας είναι από τις λίγες στον τομέα των προϊόντων τεχνολογίας που παρουσίασε ανοδική πορεία το 2012 σε σχέση με το 2011 στα 385 εκατ. ευρώ το 2012 σημειώνοντας άνοδο 11,5%.

Επίσης το 17% των smartphones, δηλαδή 276.000 συσκευές που πουλήθηκαν το 2012 είχε κόστος τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνο των προσιτών.

Σε αυτήν την κατηγορία συναγωνίζονται κυρίως Samsung και Apple καθώς και εκείνες που διαθέτουν τις δημοφιλέστερες ακριβές συσκευές της αγοράς, με το μερίδιο και των δύο μαζί στις πωλήσεις να είναι στο 76%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top