H Nissan Formula E Team «γυμνάζει» τον... εγκέφαλο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης

H Nissan Formula E Team «γυμνάζει» τον... εγκέφαλο

Η Nissan αποκαλύπτει τα αποτελέσματα του καινοτόμου και πρωτοποριακού προγράμματος Brain to Performance. Τα ευρήματα αυτού του προγράμματος, το οποίο μελετά τη λειτουργία και την ανατομία του εγκεφάλου του οδηγού, δείχνουν πώς τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης του εγκεφάλου μπορούν να βελτιώσουν τις γνωστικές λειτουργίες των οδηγών της ομάδας Formula E της Nissan.

Επιπλέον, τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι οδηγοί αγώνων που συμμετείχαν στην εκπαίδευση Nissan Brain to Performance παρουσίασαν βελτιώσεις στη λήψη σύνθετων αποφάσεων, ανθεκτικότητα στο άγχος και την κούραση και ταχύτερους χρόνους αντίδρασης. Αυτές οι βελτιώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σφαλμάτων στην πίστα και στη μεγιστοποίηση του ρυθμού και της σταθερότητας στην απόδοση των οδηγών.

H Nissan Formula E Team «γυμνάζει» τον... εγκέφαλο

Η συνεχής εκπαίδευση θα μπορούσε να επιτρέψει στους οδηγούς της Nissan Formula E Team να φτάσουν τις μέγιστες δυνατότητες του εγκεφάλου τους όσον αφορά τη διαύγεια, η οποία σχετίζεται με την ικανότητά τους να αποδίδουν σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης και σχετίζεται επίσης με την ταχύτητα, μετρώντας πόσο γρήγορα μπορούν να επεξεργαστούν πληροφορίες.

H Nissan Formula E Team «γυμνάζει» τον... εγκέφαλο

Μετά από αυτά τα επιτυχημένα ευρήματα, η Nissan Formula E Team σχεδιάζει να ενσωματώσει πλήρως αυτά τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης εγκεφάλου στα συνολικά προγράμματα εκπαίδευσης των οδηγών της από τη σεζόν 10. Η γνώση που αποκτήθηκε τόσο από τα στάδια έρευνας όσο και από τα στάδια εφαρμογής, με περαιτέρω προσαρμογές, αναμένεται να εφαρμοστεί στο ευρύτερη οικογένεια NISMO πέρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Formula E, συμπεριλαμβανομένων τωνοδηγών της ιαπωνικής σειράς Super GT. Επιπλέον, αυτό το πρόγραμμα επιτάχυνε σε μεγάλο βαθμό την έρευνα για την ανάπτυξη ενός συστήματος βελτίωσης των δεξιοτήτων οδήγησης, προσβάσιμο σε όλους τους οδηγούς.

Μετά την χρήση της συσκευής Sonal κατά τη διάρκεια της 9ης σεζόν, πραγματοποιήθηκε μια τελική σάρωση για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπός της στις γνωστικές τους λειτουργίες. Οι βελτιώσεις τόσο στην ταχύτητα του εγκεφάλου όσο και στη διαύγεια υποστήριξαν την υπόθεση της έρευνας και βγήκε το συμπέρασμα ότι η περαιτέρω εκπαίδευση με αυτή τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top