«Πυρετός» στην αγορά αυτοκινήτου

Η πανδημία προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» και στον κλάδο του αυτοκινήτου

Δείτε βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (10/10/21)

Σαν... ζεστό ψωμί ζητούν οι Έλληνες να αγοράσουν αυτοκίνητο, θυμίζοντας άλλες εποχές. Θα πρέπει, πάντως, να κάνουν υπομονή ως και έξι μήνες για να πάρουν το κλειδί στο χέρι, καθώς η πανδημία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές και στην παραγωγή.

Πολλά νέα ζευγάρια προχωρούν στην αγορά αυτοκινήτου αυτή την περίοδο. Με βάση στοιχεία από τον Σύνδεσμο Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έχουν φθάσει στις 75.146 ταξινομήσεις το πρώτο οχτάμηνο του 2021.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Peugeot Κορίνα Βαλυράκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μαρία Παππά λέγοντας: «Υπάρχει μεγάλη αύξηση τους τελευταίους μήνες περίπου 35%. Εκείνο που κοιταζουν οι πελατες ειναι η συνδεσιμοτητα και η ασφάλεια».

Η πανδημία προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» και στο κλάδο του αυτοκινήτου

«Υπάρχει ζήτηση...το θέμα είναι οτι με τους ημιαγωγούς - μικροτσιπς έχουν θέμα όλα τα εργοστάσια», δήλωσε ο Δημήτρης Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπου Αυτοκινήτου.

Σήμερα τα οχήματα έχουν παντού μικροτσιπς από τη μηχανή, το τιμόνι και τα φρένα μέχρι και το σύστημα ήχου, τους αισθητήρες και την καμερα οπισθοπορείας.

Η χαμηλή παραγωγή σε σχέση με τη ζήτηση φέρνει αναμονή μεχρι και εξι μήνες σε αρκετες περιπτώσεις. Παρόλα αυτά οι Ελληνες οδηγοί φαίνεται να αντικαθιστούν περισσότερο από άλλες χρονιές τα γερασμένα οχηματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top