Η Pirelli παίζει μπάλλα στην έδρα της

Η Pirelli στην Formula 1 GP Ιταλίας Μόντσα 2023

Η Pirelli στην Formula 1 GP Ιταλίας Μόντσα 2023

Για το Ιταλικό Grand Prix, η γόμα C3 θα χρησιμοποιηθεί ως P Zero λευκή/σκληρή, η γόμα C4 ως P Zero κίτρινη/μέση και η γόμα C5 ως P Zero κόκκινη/μαλακή. Αυτές είναι οι πιο μαλακές γόμες στη γκάμα της Pirelli και έχουν επιλεγεί σε άλλους 5 αγώνες ως τώρα.Η εναλλακτική κατανομή ελαστικών θα δοκιμαστεί ξανά στη Monza, μετά την πρώτη δοκιμή στην Ουγγαρία. Κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μόνο 11 σετ σλικ ελαστικών (τρία σκληρά, τέσσερα μεσαία και τέσσερα μαλακά) για το Σαββατοκύριακο. Στις κατατακτήριες δοκιμές, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο μια γόμα σε κάθε περίοδο (εκτός αν βρέχει): στο Q1 τη σκληρή γόμα, στο Q2 τη μέση γόμα και στο Q3 τη μαλακή γόμα.

Η Pirelli στην Formula 1 GP Ιταλίας Μόντσα 2023

Πέρυσι, είδαμε οκτώ διαφορετικές στρατηγικές από τους 10 πρώτους οδηγούς. Ο Max Verstappen και ο George Russell (πρώτος και τρίτος αντίστοιχα) επέλεξαν μια μόνο αλλαγή, ενώ ο Charles Leclerc – που τερμάτισε δεύτερος – είχε ήδη κάνει δύο αλλαγές πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας προς το τέλος του αγώνα επέτρεψε και στους τρεις οδηγούς να σταματήσουν ξανά.

Το Ιταλικό Grand Prix είναι ένας από τους αγώνες που βρίσκονται στο πρωτάθλημα από την πρώτη κιόλας διοργάνωση το 1950. Πάντα διεξαγόταν στη Μόντσα με μία μόνο εξαίρεση, όταν η Ίμολα φιλοξένησε τον αγώνα το 1980. Η Mόντσα εγκαινιάστηκε το 1922 και είναι μια από τις παλαιότερες πίστες στον κόσμο που χρησιμοποιούνται ακόμα, δεύτερη μετά την Ινδιανάπολη. Η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στη Mόντσα είναι η Ferrari (19 από 72 συνολικά GP) ενώ οι οδηγοί με τις περισσότερες νίκες είναι οι Michael Schumacher και Lewis Hamilton, με πέντε ο καθένας.

Η Pirelli στην Formula 1 GP Ιταλίας Μόντσα 2023

Η Mόντσα έχει πέντε διαφορετικούς νικητές τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Lewis Hamilton κέρδισε το 2018, ο Charles Leclerc το 2019, ο Pierre Gasly το 2020, μετά ο Daniel Ricciardo το 2021 και ο Max Verstappen το 2022.

Η Pirelli θα παραμείνει στη Μόντσα μετά το Ιταλικό Grand Prix για μερικές μέρες δοκιμών με την Alpine και τη Red Bull. Οι ομάδες θα βρίσκονται στην πίστα την Τρίτη και την Τετάρτη μετά τον αγώνα (5-6 Σεπτεμβρίου) για να δοκιμάσουν πρωτότυπα slick ελαστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top