Η τετρακίνηση του Jeep Grand Cherokee 4xe δεν «παίζεται»

Ο εξηλεκτρισμός του Jeep Grand Cherokee 4xe κάνει την διαφορά

Η τετρακίνηση του Jeep Grand Cherokee 4xe δεν «παίζεται»

Το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee 4xe συνδυάζει προηγμένο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής τάσης, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων TorqueFlite και τα κορυφαία συστήματα τετρακίνησης Jeep, με αποτέλεσμα 380 ίππους και 637 Nm. Συγκεκριμένα, το πακέτο μπαταριών 400 volt είναι κατασκευασμένο από ιόντα λιθίου 96 κυψελών και εξασφαλίζει έως και 48 χλμ αμιγούς ηλεκτρικής συνδυασμένης αυτονομίας, η οποία γίνεται 51 χλμ σε αστική εμβέλεια.

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης μπορεί να προσαρμοστεί επίσης ώστε να ταιριάζει σε κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έως εκτεταμένα ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εξερευνήσουν τη φύση εκτός δρόμου σχεδόν αθόρυβα στη λειτουργία EV.

Η τετρακίνηση του Jeep Grand Cherokee 4xe

Θρυλική τετρακίνηση Jeep

Το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee 4xe προσφέρει ασυναγώνιστη τετρακίνηση μαζί με δυναμική οδική συμπεριφορά στο δρόμο. Αυτή η θρυλική ικανότητα εκτός δρόμου ξεκινάει χάρη σε δύο συστήματα 4x4 : τα Quadra-Trac II και Quadra-Drive II με πίσω ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD). Και τα δύο συστήματα είναι εξοπλισμένα με ενεργό διαφορικό (transfer case) για τη βελτίωση της πρόσφυσης μεταφέροντας τη ροπή στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση.

Η αποκλειστική αερανάρτηση Jeep Quadra-Lift  με ηλεκτρονικά προσαρμοζόμενη απόσβεση, προσφέρει κορυφαία απόσταση από το έδαφος και κορυφαίο ύψος προσπέλασης νερού. Το σύστημα προσαρμόζεται αυτόματα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του δρόμου για βελτιωμένη άνεση, σταθερότητα και έλεγχο και παρέχει έως και 27,5 cm απόσταση από το έδαφος και 61 cm ύψους προσπέλασης νερού.

Η τετρακίνηση του Jeep Grand Cherokee 4xe

Το κορυφαίο στην κατηγορία σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain συντονίζει ηλεκτρονικά τη μεταφορά της ροπής 4x4, το φρενάρισμα και το χειρισμό, τα συστήματα διεύθυνσης και ανάρτησης, τον έλεγχο γκαζιού, την αλλαγή σχέσων του κιβωτίου ταχυτήτων, τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο ευστάθειας, το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος (ABS) και τέλος την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης.

Το σύστημα Selec-Terrain προσφέρει επίσης πέντε διαθέσιμες λειτουργίες (Auto, Sport, Rock, Snow, Mud/Sand) για την παροχή βελτιστοποιημένων ρυθμίσεων για κάθε δεδομένο σενάριο οδήγησης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top