Mercedes eSprinter: Το νέο μοντέλο έκανε 475 χιλιόμετρα με μόνο μια φόρτιση

Πότε θα γίνει η παγκόσμια προυσίαση

Mercedes eSprinter αυτονομία φόρτιση

Το όχημα προ-παραγωγής του νέου Mercedes-Benz eSprinter ολοκλήρωσε μια ειδική οδηγική δοκιμή. Με μία φόρτιση, χωρίς επαναφόρτιση, διήνυσε απόσταση των 475 χιλιομέτρων με κατανάλωση 21.9 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, από το Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη ως το αεροδρόμιο του Μονάχου και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ιδιαιτέρως απαιτητική αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας καθώς συνδυάζει οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους με ανηφορικές κλίσεις.

Το νέο Mercedes-Benz eSprinter θα διατίθεται με τρεις επιλογές χωρητικότητας μπαταρίας. Το όχημα προ-παραγωγής που επιλέχθηκε για τη δοκιμή ήταν μήκους extra-long με υψηλή οροφή, διέθετε την μεγαλύτερη των τριών μπαταριών και ο εξοπλισμός του ήταν διαμορφωμένος ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του κλάδου ταχυμεταφορών (CEP - courier, express, parcel service). Το νέο Mercedes-Benz eSprinter είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την αποδοτικότητα. Οι πολυάριθμες επιλογές διαμόρφωσης και η υψηλή χωρητικότητα φορτίου σε συνδυασμό με τη μεγάλη αυτονομία καθιστούν το eSprinter ένα από τα πιο ευέλικτα μεγάλα ηλεκτρικά Van στον κόσμο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δοκιμής, ένας επιθεωρητής της TÜV Süd βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού δίπλα στον οδηγό της Mercedes-Benz. Ως ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών, η TÜV Süd πιστοποιεί ότι στη συγκεκριμένη διαδρομή η κατανάλωση ήταν 21,9 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, επιτεύχθηκε με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας και το όχημα ήταν σε άριστη κατάσταση. Το νέο eSprinter θα παράγεται στο Τσάρλεστον (Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ), στο Ντίσελντορφ και στο Λουντβιγκσφέλντε από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ήδη από το 2010, με το Vito E-CELL, η Mercedes-Benz Vans ήταν πρωτοπόρος στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων. Σήμερα, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων αμιγώς ηλεκτρικών Vans: το eVito Van, το eSprinter Van, το eVito Tourer και την EQV. Με την έλευση του eCitan και της EQT1, πολύ σύντομα, ολόκληρη η προϊοντική παλέτα της μάρκας θα εξηλεκτριστεί. Από τα μέσα της δεκαετίας, η Mercedes-Benz Vans θα εφαρμόσει το επόμενο στάδιο της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης VAN.EA (Mercedes-Benz Vans Electric Architecture) και από το 2025, όλα τα μεσαία και μεγάλα Vans που βασίζονται σε αυτή τη νέα αρχιτεκτονική θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top