BMW: Τεχνητή νοημοσύνη στα εργοστάσια της 

Ο εικονικός σχεδιασμός

BMW τεχνητή νοημοσύνη εργοστάσια

Μέχρι τις αρχές του 2023, το BMW Group θα έχει μία ψηφιακή σάρωση για κάθε ένα από τα εργοστάσια οχημάτων του σε όλο τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία ενώνει με συστηματικό τρόπο τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο και αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες για εξαιρετικά αποδοτικό σχεδιασμό μελλοντικών δομών και εγκαταστάσεων παραγωγής


Παράλληλα με την επιστήμη δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), ο εικονικός σχεδιασμός αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο της ψηφιοποίησης στο στρατηγικό όραμα παραγωγής της BMW: το BMW iFACTORY. Στόχος είναι τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η προσομοίωση όλων των διαδικασιών και ολόκληρου του συστήματος παραγωγής να καταστούν 100% εικονικές. Η εικονικοποίηση φέρνει τον σχεδιασμό για όλες τις διαδικασίες σε ένα νέο επίπεδο, επιτρέποντας τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα σε διαφορετικές τοποθεσίες και σε διαφορετικές ζώνες ώρας. 


Το σύστημα επιτρέπει επίσης την αποκοπή μεμονωμένων τμημάτων των 3D σαρώσεων και τη διάθεσή τους, για παράδειγμα, σε εξωτερικούς προμηθευτές. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού παραγωγής, βελτιώνει τη συνεργασία με εσωτερικές και εξωτερικές διεπαφές και εξαλείφει τα σφάλματα στον σχεδιασμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top