Jeep Grand Cherokee 4xe: Δεν κολλάει πουθενά

Σκληρές δοκιμές σε ...βούρκο

Jeep Grand Cherokee 4xe διαγωνισμός Mudfest

Το νέο Plug-in Hybrid Jeep Grand Cherokee 4xe, η πρώτη εξηλεκτρισμένη έκδοση στην ιστορία του θρυλικού μοντέλου- κατακτά τις Η.Π.Α., κυριαρχώντας απόλυτα στον 27ο διαγωνισμό Mudfest που διοργανώνει η NWAPA (Nortwest Automotive Press Association). Το νέο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Jeep κατέκτησε τον κορυφαίο τίτλο “Outdoor Activity Vehicle of the Year”  του θεσμού, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συντακτών που συμμετέχουν στην NWAPA.Παράλληλα με την κατάκτηση του φετινού θεσμού, το Jeep Grand Cherokee 4xe αναδείχθηκε νικητής και σε δύο επιμέρους κατηγορίες, τις Electrified Utility Vehicle και Mid/Full Size Family SUV, επίδοση που για πρώτη φορά στα 27 χρόνια του θεσμού καταφέρνει ένα μοντέλο.

Στο πλαίσιο του Mudfest τα μέλη της NWAPA ολοκλήρωσαν εξαντλητικές δοκιμές εντός και εκτός δρόμου με τα υποψήφια μοντέλα, τα οποία τη φετινή χρονιά ήταν 20 από 17 διαφορετικούς κατασκευαστές. Η διαδικασία περιλαμβάνει και ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμασίες για τα συστήματα τετρακίνησης, αλλά και συνολικά τα στοιχεία εκείνα (σχεδίαση, μηχανικά μέρη, αντοχή) που επιτρέπουν σε ένα όχημα να κινηθεί σε δύσβατα εδάφη. Απόλυτος νικητής αναδείχθηκε το Jeep Grand Cherokee 4xe, το οποίο εισάγει το θρυλικό όνομα της κατηγορίας των SUV στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Η τεχνολογία 4xe του νέου Grand Cherokee προσφέρει κορυφαία απόδοση (375 ίππους), εντυπωσιακές επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε 6δλ. και ελκτική ικανότητα 2.720 κιλά), αλλά και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, χάρη στο καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης, την απόσταση από το έδαφος που φτάνει έως και τα 27,7εκ. και τη δυνατότητα διάβασης υδάτινου κολλήματος βάθους 61εκ. Την ίδια στιγμή το νέο Grand Cherokee προσφέρει την πλέον πολυτελή και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα επιβατών, με καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας και ασφάλειας. Το νέο Grand Cherokee αναμένεται να είναι διαθέσιμο και στην Ευρωπαϊκή αγορά από το καλοκαίρι του 2022, αποκλειστικά στην Plug-in  Hybrid έκδοση 4xe.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top