Το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe σε αγώνες

Μιλάμε για 380 ίππους που...καλπάζουν

Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe αγώνες

Παράλληλα με τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου, σύμμαχος των πληρωμάτων θα είναι η υψηλή απόδοσης του υβριδικού συνόλου που φτάνει τους 380 ίππους και τα 637 Nm ροπής, αλλά και η αυξημένη αυτονομία λόγω της μπαταρίας των 17,3 kWh και της χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου του συνόλου.Το Rebelle Rally, αποτελεί την πρώτη συμμετοχή του Wrangler 4xe σε αγώνες, μιας έκδοσης που φέρνει το πλέον θρυλικό όνομα της μάρκας στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Συνολικά πάνω από το 1/3 των πληρωμάτων του αγώνα έχουν εμπιστευθεί για την προσπάθεια τους ένα μοντέλο της Jeep.

Το 6ο ετήσιο Rebelle Rally αποτελεί την πρώτη αγωνιστική υποχρέωση για το νέο Plug-in Hybrid, Jeep  Wrangler 4xe. Πρόκειται για έναν εξαντλητικό εκτός δρόμου μαραθώνιο, που καλύπτει περισσότερα από 2.250χλμ. στη Νεβάδα και στην Καλιφόρνια. Τα πληρώματα που συμμετέχουν αποτελούνται αποκλειστικά από γυναίκες, ενώ για την πλοήγηση στη διάθεσή τους έχουν μόνο χάρτες και πυξίδα, ενώ απαγορεύονται οι συσκευές GPS και οι λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές με αντίστοιχες λειτουργίες πλοήγησης. Το βαθμό δυσκολίας στο Rebelle Rally ανεβάζει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι τα οχήματα που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα είναι παραγωγής, με την 8ημερη περιπέτεια να θεωρείται στην Αμερική μια πραγματική δοκιμασία για ανθρώπους και μηχανές. 

Mε την Jeep να έχει κατακτήσει 4 νίκες στους 5 αγώνες που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, το Wrangler 4xe θα έχει να υπερασπιστεί μια «βαριά» και επιτυχημένη παράδοση στο θεσμό. Συνολικά 18 ομάδες –σχεδόν το 1/3 των συνολικών συμμετοχών- εμπιστεύθηκαν ένα μοντέλο της Jeep για τον αγώνα, ενώ τρία εργοστασιακά Wrangler 4xe με τις Nena Barlow/Teralin Petereit, Christine και Emily Benzie και Shandiina Peters/Racquel Black, θα αγωνιστούν για τη νίκη για πρώτη φορά έχοντας στο πλευρό τους ένα εξηλεκτρισμένο Jeep. 

Με υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν αποδοτικό 2λιτρο Turbo κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 380 ίππων και 637 Nm ροπής, το Wrangler 4xe, διαθέτει το εξαιρετικά αποτελεσματικό και ανθεκτικό σύστημα 4x4 που χαρακτηρίζει και τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου. Παράλληλα με δυνατότητα υπέρβασης υδάτινου κολλήματος 72εκ., δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά ακόμα και με μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς, αλλά και αυξημένη αυτονομία, το Wrangler 4xe θα αποτελέσει τον ιδανικό σύμμαχο των πληρωμάτων στο φετινό Rebelle Rally. Ανάμεσα σε ένα στόλο από Jeep Wrangler και Gladiator, αλλά και οχημάτων άλλων κατασκευαστών, τα Wrangler 4xe, στοχεύουν να αποδείξουν στις ακραίες συνθήκες του Rebelle Rally, ότι ο αυθεντικός χαρακτήρας της Jeep παραμένει αναλλοίωτος και στην εξηλεκτρισμένη εποχή της αυτοκίνησης. 

«Αναφερόμαστε στο Rebelle Rally ως το απόλυτο πεδίο δοκιμών για τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα», σημείωσε η κ. Emily Miller, δημιουργός και οργανωτής του Rebelle Rally. «Όταν ξεκινήσαμε το 2016 είχαμε δύο στόχους: να δημιουργήσουμε την απόλυτη εκτός δρόμου δοκιμασία μόνο για γυναίκες και παράλληλα ένα θεσμό που θα δείχνει πόσο ικανά μπορούν να είναι τα αυτοκίνητα παραγωγής σε αυτές τις συνθήκες.»

Η Jeep, με τα Renegade 4xe, Compass 4xe και Wrangler 4xe, ήδη προσφέρει μια ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων SUV επιλογών, η οποία θα συμπληρωθεί απόλυτα με την έλευση στην Ευρώπη και του νέου Jeep Grand Cherokee 4xe to 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top