To ηλεκτρικό ποδήλατο BMW i Vision AMBY

Ξεκλειδώνει με το κινητό σας τηλέφωνο

BMW i Vision AMBY ηλεκτρικό ποδήλατο

Το BMW i Vision AMBY είναι  ένα από τα πέντε διαφορετικά πρωτότυπα οχήματα με τα οποία το BMW Group παρουσιάζει στην IAA Mobility το όραμά του για την ατομική κινητικότητα εντός και εκτός αστικού ιστού.Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης διαθέτει τρεις κατηγορίες ταχύτητας: έως 25 km/h για ποδηλατοδρόμους, έως 45 χλμ./ώρα για κέντρα πόλεως και έως 60 χλμ./ώρα για δρόμους πολλαπλών λωρίδων και εκτός αστικών περιοχών.

Το BMW i Vision AMBY έχει τη μορφή ενός pedelec υψηλών ταχυτήτων, που σημαίνει ότι ο χρήστης πρέπει να κάνει συνεχώς πετάλι για να επωφελείται από την υποβοήθηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Το BMW Motorrad Vision AMBY, από την άλλη, θυμίζει περισσότερο μοτοσικλέτα, αφού εξοπλίζεται με χειρόγκαζο και μαρσπιέ τύπου μοτοσικλέτας αντί για πετάλια ποδηλάτου.

Τα προγράμματα ταχύτητας (speed modes) που διατίθενται για τον αναβάτη αποθηκεύονται στο app του smartphone τους. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τα modes, ενώ αναγνωρίζεται αυτόματα η τοποθεσία και ο τύπος του δρόμου μέσω τεχνολογίας geofencing και η σχετική ρύθμιση της μέγιστης ταχύτητας γίνεται αυτόματα.Λόγω απουσίας ενός νομικού πλαισίου για οχήματα του είδους με ευέλικτη φιλοσοφία ταχύτητας, τα “AMBY” Vision Vehicles θα επιταχύνουν τη θέσπιση μιας τέτοιας νομοθεσίας και, κατά συνέπεια τις ανάλογες εξελίξεις.

Ως ένα δεύτερο όχημα της οικογένειας ή ως ‘σημείο’ εισόδου στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων, το BMW i Vision AMBY προσφέρει μία εξαιρετικά ποικίλη γκάμα εφαρμογών. Επεκτείνει το εύρος χρήσης ενός συμβατικού ηλεκτρικού ποδηλάτου μέσα από έξυπνες τεχνολογίες που σχετίζονται με τα τρία προγράμματα οδήγησης (riding modes).Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο κέντρο του πλαισίου. Το ενεργειακό περιεχόμενο των 2.000 Wh επιτρέπει αυτονομία έως 300 km, ανάλογα με το riding mode. Χάρη στην τεχνολογία ταχείας φόρτισης, επαναφορτίζεται σε τρεις ώρες.

Η μετάδοση της ισχύος γίνεται με οδοντωτό ιμάντα με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης, ενώ το κιβώτιο ενσωματώνεται στο σύστημα κίνησης. Ένα προηγμένο μονόμπρατσο ψαλίδι – μοναδικό για μοντέλο της BMW Motorrad – συνδέει τον πίσω τροχό με το πλαίσιο.Η διαδρομή της ανάρτησης 120 mm μπροστά και πίσω είναι ιδανική για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός πόλης σε ταχύτητες έως 60 km/h. Οι ζάντες 27,5” εφοδιάζονται με μεγαλύτερα και φαρδύτερα ελαστικά από όσο συνήθως ώστε να διασφαλίζεται εξαιρετική άνεση και ασφάλεια ακόμα και σε υψηλότερες ταχύτητες.
 

Το smartphone λειτουργεί ως κλειδί: οι χρήστες μπορούν να προετοιμάσουν το BMW i Vision AMBY για χρήση, να φορτώσουν τις αποθηκευμένες κατηγορίες αδειών οδήγησης και να εφαρμόσουν το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης ‘on demand’ από ένα app. Επίσης διατίθενται και άλλες βασικές λειτουργίες και ερωτήματα κατάστασης (π.χ. το τρέχον και προγραμματισμένο επίπεδο φόρτισης), όπως με το BMW app.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top