Ηλεκτρικά VW στην Αστυπάλαια σε απίστευτες τιμές

Πως μπορείτε να παραγγείλετε

VW ηλεκτρικά Αστυπάλαια τιμές

Σημαντικές επιδοτήσεις από το Volkswagen Group και την Kosmocar για την αγορά ενός ηλεκτρικού Volkswagen e-up!, ID.3, ID.4, που φτάνουν έως τα 7.750 €.  Επιπλέον επιδότηση από την Ελληνική Δημοκρατία για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος από κάτοικο ή επιχείρηση της Αστυπάλαιας, έως του ποσού των 12.000 € (18.000 € αν πρόκειται για ΤΑΞΙ) · Παράλληλα με την πλατφόρμα astypalea-sustainable-island.gr του Volkswagen Group και της Kosmocar, τέθηκε σε λειτουργία και η διαδικτυακή πλατφόρμα “e-Astypalea” (e-astypalea.gov.gr) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε νησί-πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί», έχει ως έναν από τους βασικούς πυλώνες την αντικατάσταση των οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί με ηλεκτρικά. Από σήμερα, η αντικατάσταση αυτή εισέρχεται στη φάση υλοποίησης, με την έναρξη λειτουργίας της εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr, μέσω της οποίας οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν και να παραγγείλουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν. Η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar, έχουν αναπτύξει μια σειρά από σημαντικές επιδοτήσεις, προκειμένου οι δικαιούχοι, ιδιώτες-κάτοικοι και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αστυπάλαια, να επωφεληθούν και να αποκτήσουν σε προνομιακές τιμές το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν.

Τα διαθέσιμα προς αγορά ηλεκτρικά οχήματα από το Volkswagen Group και την Kosmocar είναι τα Volkswagen e-up!, ID.3, ID.4 (στο προσεχές μέλλον θα προστεθεί και το ηλεκτρικό scooter SEAT MÓ 125 eScooter), με τις δύο εταιρείες να προσφέρουν συνδυαστικά σημαντικές επιδοτήσεις για την αγορά τους, που φτάνουν έως τα 7.750 €. Στην ήδη προνομιακή αυτή τιμή, η Ελληνική Δημοκρατία υποστηρίζει από την πλευρά της την αγορά ηλεκτρικού οχήματος από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού με ειδική επιπλέον επιδότηση, που για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντιστοιχεί στο 40% της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (για λιανική τιμή έως 50.000 €), με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 12.000 €. Επιπλέον αυτής, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν πρόσθετη επιδότηση 3.000 €, για την απόσυρση του παλιού τους οχήματος, ενώ στη διάθεσή τους προς αγορά είναι φορτιστές οικιακής χρήσης, οι οποίοι επιδοτούνται με το ποσό των 500 €.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση αγοράς ενός ID.3 από κάποιον κάτοικο της Αστυπάλαιας, ο οποίος παράλληλα κάνει απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου, η τελική τιμή και το όφελος διαμορφώνονται ως εξής:

Αρχική τιμή ID.3: 33.500 €

Επιδότηση Volkswagen Group & Kosmocar: 7.200 €

Επιδότηση e-Astypalea: 8.484 €

Τελική τιμή: 17.816 €

Τελική τιμή με απόσυρση: 14.816€

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας astypalea-sustainable-island.gr, του Volkswagen Group και της Kosmocar, ο κ. Maik Stephan, Executive Director Corporate Strategy & Head of Strategic Business Development του Volkswagen Group, δήλωσε σχετικά: «Η διαδικασία εξηλεκτρισμού της Αστυπάλαιας συνεχίζεται απρόσκοπτα.Με την έναρξη πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων του Volkswagen Group στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού, κάνουμε το επόμενο σημαντικό βήμα στον μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί. Με τα e-up!, ID.3 και ID.4 της Volkswagen καθώς και το SEAT MÓ 125 eScooter, προσφέρουμε μία ευρεία γκάμα των ηλεκτρικών μας μοντέλων, σε συνεργασία με την Kosmocar, επίσημο εισαγωγέα στην Ελλάδα. Η ουδέτερη ως προς το CO2 κινητικότητα, σε συνδυασμό με ένα εκμοντερνισμένο ενεργειακό σύστημα που χρησιμοποιεί ενέργεια από τη φύση, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για αποτελεσματική κλιματική προστασία.»

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την πλατφόρμα astypalea-sustainable-island.gr, ξεκίνησε η λειτουργία και της πλατφόρμας “e-Astypalea”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-astypalea.gov.gr. Στην πλατφόρμα αυτή, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δικαιούχοι, αφού αποκτήσουν πρόσβαση με τους κωδικούς τους στο Taxis, μπορούν να αιτηθούν της επιδότησης που δικαιούνται για αγορά ηλεκτρικού οχήματος ως κάτοικοι ή επιχειρηματίες στην Αστυπάλαια, με τη διαδικασία της αίτησης να ολοκληρώνεται πλήρως ψηφιακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top