Τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα και scooter της BMW

Μπαινουν και στα πορτμπαγκάζ

BMW ποδήλατο scooter ηλεκτρικό

Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της κυκλοφορίας στα κέντρα των πόλεων και οι απαιτήσεις κινητικότητας των κατοίκων τους παραμένουν υψηλές. Ως πάροχος οχημάτων πολυτελείας, το BMW Group βοηθά ενεργά στη δημιουργία της βιώσιμης πόλης του μέλλοντος. Για το σκοπό αυτό επεκτείνεται και σε άλλους τομείς πέραν της βασικής αυτοκινητιστικής του δραστηριότητας.

Το BMW Group έχει ήδη παρουσιάσει διάφορες καινοτόμες λύσεις micromobility στο παρελθόν, όπως το BMW Motorrad X2City, το Personal Mover Concept και ο υπερυψωμένος πρωτότυπος δρόμος BMW Vision E³ Way. Με το ηλεκτρικό πρωτότυπο ποδήλατο DYNAMIC CARGO και το e-scooter Concept CLEVER COMMUTE, οι μηχανικοί του BMW Group για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνουν την απαράμιλλη ικανότητά τους να μεταφέρουν αυτοκινητιστική τεχνογνωσία σε micromobility οχήματα.

Βασικό εξάρτημα του τρίτροχου Concept DYNAMIC CARGO είναι το εμπρός κύριο πλαίσιο που συνδέεται με το πίσω τμήμα μέσω ενός αρθρωτού άξονα, ενώ έχει και τη δυνατότητα να παίρνει κλίσεις στις στροφές, σε αντίθεση με το σταθερό πίσω τμήμα. Αυτό συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – που ενεργοποιείται μόλις ο αναβάτης αρχίσει να κάνει πεντάλ και κινεί τους δύο πίσω τροχούς – κάνοντας το ποδήλατο μεταφορών ευκολοδήγητο όπως ένα συνηθισμένο ποδήλατο. 

Με το Concept CLEVER COMMUTE, το BMW Group παρουσιάζει τώρα ένα e-scooter που αναδιπλώνεται εύκολα για να μεταφέρεται σε δημόσιο μέσο μεταφοράς και/ή από το αυτοκίνητο χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική σταθερότητα υπό όλες τις συνθήκες. Σε ‘public transport mode’, αναδιπλώνονται τα πλαϊνά τμήματα του πατώματος και ο πίσω τροχός (που καλύπτει το κενό που δημιουργούν). Αυτός ο μηχανισμός μειώνει σημαντικά το μεταξόνιο του CLEVER COMMUTE για να μπορεί να μεταφέρεται ακόμα και σε κυλιόμενες σκάλες χωρίς δυσκολία. Αυτή είναι μία σημαντική απαίτηση εάν το ταξίδι  περιλαμβάνει υπόγειες διαδρομές. Σε αυτή τη διάταξη το e-scooter παραμένει ικανό να ρολάρει, σαν μια βαλίτσα. Επίσης, ο ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός τροχό προσφέρει υποβοήθηση του CLEVER COMMUTE σε μια ανηφορική ράμπα. Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του e-scooter όταν αναδιπλώνεται μπορεί να μεταφερθεί σε όλα τα μέσα δημόσιας μεταφοράς δωρεάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top