Το νέο Citroen C5 Aircross "υπερηφανεύεται" για την άνεση και ασφάλεια του

Τα καθίσματα- πολυθρόνες και οι προηγμένες αναρτήσεις 

Citroen C5  Aircross άνεση ασφάλεια καθίσματα "Advanced Comfort"

Τα μοντέλα της Citroen πάντα ξεχώριζαν για την άνεση που προσφέρουν. Όμως στο νέο  C5 Aircross οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν κάθε λόγο για να περηφανεύονται και να υποστηρίζουν με αποδείξεις ότι είναι το πιο άνετο SUV στην κατηγορία του. Αυτό οφείλεται σε δυο αποκλειστικές καινοτομίες της Citroen. Tην ανάρτηση με τα Hydraulic Progressive Cushions και τα καινοτόμα καθίσματα "Advanced Comfort".

Η τεχνολογία που διαθέτουν τα καθίσματα είναι ιδιαίτερα προηγμένη. Υπάρχει ένα υπόστρωμα από αφρό το οποίο είναι πιο μαλακό στην επιφάνεια και σκληρότερο πιο κάτω.Αποτέλεσμα,πέρα από την άνεση που προσφέρουν, αποφεύγεται η «καθίζηση» τους μετά από μεγάλα διαστήματα οδήγησης και διατηρούν τα πλεονεκτήματα τους αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Εδώ πρέπει να αναφερθώ και στην μητέρα μου η οποία μου είχε πει χαρακτηρτιστικά μετά από αρκετές ώρες ταξιδιού: "Τι ωραία καθίσματα, σαν να κάθομαι στην πολυθρόνα στο σπίτι. Ωραίο λες και κινείσαι πάνω σε παχύ...χαλί".


Ακολουθώντας τα πρότυπα πανάκριβων άλλων μοντέλων διαθέτουν επίσης πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων ενώ ενσωματώνουν και την επιλογή συστήματος μασάζ πολλαπλών σημείων.Επιπλέον τα εντυπωσιακά σε εμφάνιση καθίσματα όμως προσφέρουν και μεγάλες δυνατότητες διαμόρφωσης.

Τα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα μπρος-πίσω κατά 150 χιλιοστά και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, δίνουν την δυνατότητα  κλίσης της πλάτης από 19 έως 26,5 μοίρες, χαρίζοντας  στο C5 Aircross τον τίτλο του πιο εύκολα διαμορφώσιμου και του πιο ευρύχωρου SUV της κατηγορίας του. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών φτάνει έως τα 720 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η τιμή ανεβαίνει στα 1630 λίτρα. 


Η άνεση του νέου Citroen C5 Aircross στην καμπίνα των επιβατών συμπληρώνεται από την κορυφαία ηχομόνωση που παρέχει με τα διπλά μπροστινά τζάμια που διαθέτουν ηχοαπορροφητική επίστρωση. Επιπλέον το  Citroën C5 Aircross διαθέτει επίσης και σύστημα AQS (“Air Quality System”),το οποίο αναγνωρίζει την μόλυνση και φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα μέσω της ανακύκλωσης.


Όσον αφορά την ανάρτηση με τα Hydraulic Progressive Cushions ,στην πραγματικότητα μιλάμε για μία νέα γενιά αμορτισέρ τα οποία στην θέση των συμπαγών  stops έχουν τοποθετηθεί υδραυλικά. Η επιλογή αυτή που τους επιτρέπει να διατηρούν στην διάρκεια της διαδρομής ομαλότερη λειτουργία  τόσο κατά την συμπίεση όσο και κατά την έκταση. Τα  αμορτισέρ, αυτά επίτερψαν στους μηχανικούς να χρησιμοποιήσουν πιο μαλακά ελατήρια για την ανάρτηση του C5 Aircross. έτσι όπως είδαμε και κατά την διάρκεια της δοκιμής μας δεν αντιλαμβάνεσαι τις ανωμαλίες του οδοστρώματος το αυτοκίνητο δείχνει πιο..."αφράτο" εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη άνεση για τους επιβάτες. Την ίδια στιγμή διατηρείται η ασφαλέστατη οδική συμπεριφορά καθώς απουσιάζουν οι πολύ έντονες κλίσεις στις κλσιτές καμπές του δρόμους, επιτρέποντας να κινείσαι με γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, δικαιωματικά με τις 20 τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης και τις έξι τεχνολογίες δικτύωσης, Μιλάμε για το Pack Safety Plus το οποίο διαθέτει  μεταξύ άλλων σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και δικύκλων, σύστημα Front Cross Traffic Alert, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου, σύστημα διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας. Με αυτά τα προσόντα δικαιωματικά θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο SUV C5 Aircross ως ένα αυθεντικό SUV του μέλλοντος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top