Η ηλεκτρική BMW i4..."πετάει"

Πότε έρχεται

BMW i4 επιδόσεις

Η BMW i4 φέρνει την αμιγή ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή μεσαία κατηγορία για πρώτη φορά – και ως εκ τούτου, στην "καρδιά" της μάρκας .Η BMW i4 συνδυάζει μία σπορ διάσταση της οδηγικής απόλαυσης μηδενικών ρύπων με την ευρυχωρία και πρακτικότητα ενός τετράθυρου gran coupé. Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, το νέο BMW iDrive και μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, σηματοδοτούν τον προηγμένο χαρακτήρα της.

Η BMW i4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που έχει σχεδιαστεί εξαρχής για δυναμικές επιδόσεις και θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις. Το σύστημα κίνησης της BMW i4 M50 περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός και πίσω άξονα με συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 400 kW/544 hp, χαρίζοντας στο μοντέλο της BMW M επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 3,9 δεύτερα.

Την ίδια στιγμή, πετυχαίνει αυτονομία έως 521 km κατά το πρότυπο WLTP. Στην BMW i4 eDrive40, από την άλλη, ένας ηλεκτροκινητήρας 250 kW/340 hp συνδυάζεται με κλασική πίσω κίνηση. Ολοκληρώνει το σπριντ 0 - 100 km/h σε 5,7 δεύτερα και πετυχαίνει αυτονομία έως 591 km κατά το πρότυπο WLTP.

 Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive που χρησιμοποιεί περιλαμβάνει μία μονάδα κίνησης που συγκεντρώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το κιβώτιο σε ένα κέλυφος, και επιπλέον μπαταρίες υψηλής τάσης με την τελευταία τεχνολογία κυψελών, προηγμένα ηλεκτρονικά ισχύος και την καινοτόμα μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit) για ταχεία και αποδοτική φόρτιση.Περίπου 40 λειτουργίες υποβοήθησης σχεδιασμένες για την αναβάθμιση του επιπέδου άνεσης και ασφάλειας διατίθενται με την BMW i4 στάνταρ ή προαιρετικά. Ξεχωρίζουν το Active Cruise Control με αυτόματο Speed Limit Assist, παρακολούθηση διαδρομής και (στη Γερμανία) αναγνώριση οδικών σημάτων και Steering & Lane Control Assistant.

Η BMW i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου και θα κάνει το ντεμπούτο της το Νοέμβριο περίπου τρεις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top