Aυτό είναι το νέο ηλεκτρικό βαν της Mercedes

Πότε έρχεται

Mercedes Concept EQT

Με την Concept EQT, η Mercedes-Benz Vans παρουσιάζει το πρώτο premium όχημα στην κατηγορία των μικρών Van που είναι ιδανικό για οικογένειες και ιδιώτες που ασχολούνται με δραστηριότητες αναψυχής: την T-Class και την πλήρως ηλεκτρική έκδοσή τηςΗ Concept EQT είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της οικογένειας Mercedes-EQ. Η σχεδίασή της διακρίνεται από ισορροπημένες αναλογίες και επιφάνειες που προκαλούν αίσθηση. Οι έντονες ακμές και οι εντυπωσιακοί θόλοι των τροχών υπογραμμίζουν το δυναμισμό του οχήματος.

Το εσωτερικό της Concept EQT αποτελεί μια εξίσου συναισθηματική και κομψή δήλωση, όσο και το εξωτερικό του – και χαρακτηρίζεται από μια εκλεπτυσμένη αντίθεση άσπρου και μαύρου. Το ταμπλό οργάνων έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακή σχεδίαση. Το άνω τμήμα έχει σχήμα πτερυγίου και ενώνεται δυναμικά με το όργανο πολλαπλών ενδείξεων.Με το σύστημα Infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience), η Mercedes-Benz φέρνει την πρωτοποριακή φιλοσοφία χειρισμού και ενδείξεων στην κατηγορία των μικρών Van. Ο χειρισμός του συστήματος γίνεται με ευκολία, χρησιμοποιώντας την ανεξάρτητη κεντρική οθόνη με λειτουργία αφής, τα κουμπιά αφής στο τιμόνι και, προαιρετικά, τη φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes». Η ικανότητά του να μαθαίνει, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, είναι μοναδική. 

Στην υψηλής ανάλυσης οθόνη μέσων του συστήματος Infotainment, το πλακίδιο EQ στο κεντρικό μενού αποτελεί κεντρικό σημείο πρόσβασης στις συγκεκριμένες ενδείξεις και ρυθμίσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται το ρεύμα φόρτισης, η ώρα αναχώρησης, η ροή ενέργειας και ένα ιστόγραμμα κατανάλωσης. Η οθόνη μέσων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον χειρισμό του συστήματος πλοήγησης, καθώς και για την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης. Σε συνδυασμό με το Mercedes me connect, παρέχονται επίσης υπηρεσίες και λειτουργίες που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση, όπως η εμφάνιση σταθμών φόρτισης, η ηλεκτρική αυτονομία και ο βελτιστοποιημένος προγραμματισμός διαδρομής, όπου λαμβάνονται υπόψη το επίπεδο φόρτισης, ο καιρός ή οι κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το Concept EQT (μήκος/πλάτος/ύψος: 4.945/1.863/1.826 χλστ.) διαθέτει συρόμενες πόρτες και στις δύο πλευρές, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα μεγάλο άνοιγμα και επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση και στα δύο ανεξάρτητα καθίσματα πλήρους μεγέθους της τρίτης σειράς. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορούν να τοποθετηθούν τρία παιδικά καθίσματα, το ένα δίπλα στο άλλο. Χάρη στην πανοραμική οροφή, όπου έχουν χαραχθεί αστέρια με λέιζερ, το εσωτερικό λούζεται με φως. 

Το πρωτότυπο αυτό αναδεικνύει αυτήν την ευρυχωρία και τη μεγάλη ευελιξία για οικογένειες και λάτρεις των δραστηριοτήτων που μεταφέρουν πολλές αποσκευές ή εξοπλισμό σπορ, καθώς συνοδεύεται και από κάτι που μάλλον δεν θα ανέμενε κανείς: ένα ηλεκτρικό longboard ενσωματωμένο στον χώρο φόρτωσης. Το longboard αυτό βρίσκεται σε έναν αποθηκευτικό χώρο με διπλό δάπεδο, κάτω από ένα καπάκι από πλεξιγκλάς που είναι προσαρμοσμένο σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το δάπεδο του χώρου φόρτωσης. Το ηλεκτρικό longboard είναι και αυτό κατασκευασμένο από αλουμίνιο και διαθέτει ένα μοτίβο αστεριών, με αποτέλεσμα η εμφάνισή του να είναι ιδιαίτερα κομψή.

Η νέα T-Class, η οποία θα παρουσιαστεί το 2022, συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο μοντέλων στην κατηγορία των μικρών Van μαζί με το επαγγελματικό Citan, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του φέτος μαζί με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση της T-Class θα ακολουθήσει αργότερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top