Έρχονται τα υβριδικά Fiat 500 και Panda

Πότε μπορείτε να τα παραγγείλετε 

Fiat 500 Hybrid  500 Hybrid

Διατηρώντας την κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη στα αυτοκίνητα πόλης, τα Fiat 500 και Fiat Panda είναι τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας που εφοδιάζονται με ένα νέο υβριδικό σύνολο (Mild Hybrid). Παράλληλα με την παρουσίαση των νέων εκδόσεων για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα 500 και Panda θα προσφέρονται με μία κοινή ειδική σειρά, την "Launch Edition".

Κίνηση και στις δύο περιπτώσεις θα δίνει το νέο Mild Hybrid σύστημα που συνδυάζει τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας FireFly χωρητικότητας 1.000κ.εκ. με ένα ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου.

Το νέο σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους, ενώ σε σχέση με τον κινητήρα 1.2 69 ίππων  προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά μέσο όρο 20% (έως  και 30% ανάλογα με τις συνθήκες).

Παράλληλα το νέο σύνολο προσφέρει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα άνεσης χάρη στο σύστημα BSG που επιτρέπει την αθόρυβη και χωρίς κανένα κραδασμό ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα μέσω του συστήματος Stop&Start.  

Παράλληλα οι οδηγοί επωφελούνται από το γεγονός ότι το κινητήριο σύνολο υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final, στοιχείο που ανάλογα με τη χώρα χρήσης προσφέρει προνόμια όσον αφορά στο κόστος χρήσης και τη δυνατότητα ελευθερίας κίνησης στο κέντρο των πόλεων.Τα εμπορικό λανσάρισμα των δύο μοντέλων θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους με την ειδική έκδοση Hybrid Launch Edition.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top