Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο: Aυτό είναι το τουρκικό πλοίο που έπεσε σε ελληνική κανονιοφόρο

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα ανοιχτά της Λέσβου και κρίνεται σοβαρό - Τι αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΓΕΝ / Πρώτη ανάρτηση: 04-05-2018 07:35/ νέα ενημέρωση 04-05-2018 15:58

Νέος συναγερμός σήμανε στο Αιγαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate» συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Το περιστατικό συνέβη στις 04:00 το πρωί ανοιχτά της Λέσβου και κρίνεται ως σοβαρό.

Το «Karmate» ναυπηγήθηκε το 1981. Νηολογήθηκε στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και μπορεί να μεταφέρει περίπου 2 τόνους φορτίου.

(Το ελληνικό πολεμικό πλοίο "Αρματωλός")

Το militaire.gr, αναφέρει πως το τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά την κανονιοφόρο και μετά από έναν ελιγμό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο στο ύψος του μεσόστεγου του πλοίου.

Στη συνέχεια, έσπευσε να απομακρυνθεί προς τα τουρκικά παράλια

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο υπέστη ζημιές οι οποίες ευτυχώς δεν είναι σοβαρές, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος.

Μετά τη σύγκρουση υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των μονάδων.

H ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

 Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ «KARMATE» ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ

 

Το «Karmate» ναυπηγήθηκε το 1981. Νηολογήθηκε στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και μπορεί να μεταφέρει περίπου 2 τόνους φορτίου.

Στο marinetraffic.com το «Karmate» φαίνεται να εκτελεί πλόες στα τουρκικά παράλια όπως συνέβη και κατά το χθεσινό του δρομολόγιο κατά τη διάρκεια του οποίου έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο Αρματωλός.

(Πηγή φώτο: marinetraffic.com)

Το δρομολόγιο του πλοίου είχε ως αφετηρία το λιμάνι της Σμύρνης με τελικό προορισμό αυτό της Ραιδεστού (Tekirdağ) στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Σύμφωνα με το marinetraffic.com, μετά το περιστατικό με την ελληνική κανονιοφόρο, το Karmate έσπευσε προς τις ακτές του Δεκελίου, απέναντι από το νησί της Λέσβου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top