Εξαρθρώθηκε η ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 – Ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής

Εξαρθρώθηκε η ακροδεξιά οργάνωση Combat 18

Στην εξάρθρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18 Hellas προχώρησε η αντιτρομοκρατική, μετά από έφοδο που πραγματοποίησε σε οχτώ σπίτια σε Αθήνα και επαρχία.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, κάτι που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα μέλη της οργάνωσης σχεδίαζαν εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO.

Βρέθηκαν επίσης βόμβες μολότοφ, κροτίδες, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού, ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, ένα σπαθί, σουγιάδες, αντιασφυξιογόνο μάσκα, ρόπαλα, σιδηρογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Από τα ευρήματα που εντόπισαν στα οχτώ αυτά σπίτια, αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι εκτός από το χτύπημα με βόμβα ANFO, ετοίμαζαν και μπαράζ επιθέσεων σε στέκια αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων, αλλά και σε χώρους, όπου μαζεύονται μετανάστες.

Τους τελευταίους μήνες η Αντιτρομοκρατική είχε ξεκινήσει εντατικές έρευνες, ώστε να εξαρθρώσει την ομάδα ή τις ομάδες που κρύβονταν πίσω από επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων.

Κάμερες κατέγραψαν κινήσεις υπόπτων, ενώ μετά από φυσική παρακολούθηση τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών.

Επίσης ο υπέρ – κοριός της Αντιτρομοκρατικής κατέγραψε συνομιλίες των εμπλεκομένων και κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους.

Τα ξημερώματα της Τρίτης λοιπόν έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αττική και Ήπειρο και συνελήφθησαν 6  άτομα.

Οι συλληφθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της Combat 18 και των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών τα τελευταία δύο χρόνια.

Συμμετείχαν μάλιστα σε περισσότερες από 30 επιθέσεις, τις οποίες κατέγραφαν με βίντεο και μετά τις ανέβαζαν σε κανάλι στο YouTube.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά που φέρεται να έπαιζε τον ρόλο του ιδεολογικού καθοδηγητή αλλά και του νομικού υπερασπιστή στις υποθέσεις των δύο οργανώσεων.

Επίσης είναι το άτομο που επιχείρησε να πετάξει νερό στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα και δύο άτομα που  συμμετείχαν στα επεισόδια στο Μενίδι κατά των Ρομά μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Μάριου μέσα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top