Αποκλειστικές εικόνες Star: Σε θέση μάχης ελληνικά και τουρκικά πλοία στα Ίμια

Ένταση εξακολουθεί να υπάρχει μετά το επεισόδιο με ελληνικό σκάφος του λιμενικού

Πρωτοφανές επεισόδιο προκάλεσαν οι Τούρκοι στα Ιμια, εμβολίζοντας σκάφος του Λιμενικού. Στην περιοχή αυτή την ώρα εξακολουθούν να βρίσκονται τουρκικές ακταιωροί, ενώ ελληνικά πλοία του Λιμενικού περιπολούν κοντά στην Καλόλυμνο.

Το Star είναι το μόνο ελληνικό κανάλι που βρίσκεται εκεί με τον απεσταλμένο Λάμπρο Δεμερτζή, ο οποίος  μεταφέρει όλες τις τελευταίες πληροφορίες: Στην περιοχή των Ιμίων, πολεμικά πλοία δεν υπάρχουν, όμως κοντά στις νησίδες υπάρχουν τρεις τουρκικές ακταιωροί και δύο ελληνικά πλοία του ελληνικού κοντά στην Καλόλυμνο.

Το ελληνικό πλοίο «Γαύδος» έπλεε κοντά στα Ίμια εντός των χωρικών υδάτων. Τότε από το πουθενά εμφανίστηκε η τουρκική ακταιωρός Γιουμούτ και άρχισε να πλέει καταπάνω στο ελληνικό πλοίο με σκοπό να το χτυπήσει.

Οι εξαιρετικοί χειρισμοί του Έλληνα κυβερνήτη απέτρεψαν τα χειρότερα: χτύπησε στην πρύμνη του πλοίου και όχι στην  μέση.

Σαν να μη φτάνει αυτό, είχαμε και τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ότι έχει τα ίδια δικαιώματα στο Αιγαίο με το Αφρίν  της Συρίας. Όμως εκεί, η Τουρκία διεξάγει πόλεμο…

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top