Απόβαση Τούρκων κομάντο στην Αθήνα ελέω Ερντογάν –Ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες

«Χτενίζουν» τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Υπ’ ατμόν βρίσκονται οι ελληνικές, αλλά και οι τουρκικές αρχές ενόψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έφτασαν στην πρωτεύουσα Τούρκοι κομάντο, ενώ μια δεύτερη ομάδα αναμένεται να φτάσει αύριο, καθώς θα συμμετάσχουν στις συσκέψεις της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Όπως συμβαίνει σε κάθε επίσκεψη επισήμου στη χώρα μας, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και το κέντρο της Αθήνας απροσπέλαστο.

Οι Τούρκοι κομάντο θα ξεκινήσουν από σήμερα αυτοψία σε όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως επίσης και το σημείο, όπου θα μείνει.

Εκτός από αυτούς στη χώρα μας θα έρθουν και 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα από την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου, ενώ την ίδια ώρα ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή.

Ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται ακροβολισμένοι στις ταράτσες σε περιοχές από όπου θα περάσει ο κ. Ερντογάν, ενώ εκείνες τις μέρες καλό είναι να μην επιχειρήσετε να πάτε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, όπου θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Στις 11:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και αμέσως μετά με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όσο για τις δύο κυρίες, τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού και τη σύζυγο του Τούρκου προέδρου, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αν θα ακολουθήσουν δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top