Ελεύθεροι και οι 12 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Ανάμεσα τους και δυο (ένας Έλληνας και ένας Γερμανός) που κατηγορούνταν για κακούργημα

Πολυτεχνείο: Ελεύθεροι και οι 12 συλληφθέντες

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον 9ο τακτικό ανακριτή οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίοι κατηγορούνταν για κακούργημα.

Οι δυο νεαροί, ένας Έλληνας και ένας Γερμανός κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών υλών σε βαθμό κακουργήματος, όμως ανακριτής και εισαγγελέας τους επέβαλλαν μόνο τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, δύο φορές το μήνα για τον Έλληνα και μια στον Γερμανό (το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα).

Οι δικαστικές αρχές οδηγήθηκαν σ’ αυτή την απόφαση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι  συλληφθέντες μετείχαν σε ομάδα περίπου 100 νεαρών, οι οποίοι πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Όμως στη δικογραφία δεν υπάρχουν στοιχεία (καταθέσεις ή οτιδήποτε άλλο) που να τους συνδέει άμεσα με την κατοχή των εκρηκτικών ή με ρίψη τους.  Οι ίδιοι μάλιστα αρνήθηκαν την κατηγορία.

Έτσι και οι 12 που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια (οι 10 για πλημμέλημα στο Αυτόφωρο και οι δυο στον ανακριτή για κακούργημα) αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top