Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Η τιμή και τα δικαιολογητικά για την έκδοσή του

Πόσα εκδόθηκαν από την προηγούμενη Πέμπτη έως και την Κυριακή

Ευρεία σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο Μεταφορών για την πορεία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ενώ οι επικεφαλής των φορέων έδωσαν στοιχεία για την πορεία έκδοσης της ηλεκτρονικής κάρτας.

Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή εκδόθηκαν 6.400 ηλεκτρονικές κάρτες, ενώ από την Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη, περισσότερες από  3.200 κάρτες.

Σε ότι αφορά τώρα την προμήθεια ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή κάρτας οι καταναλωτές δεν μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια του 1,40 ευρώ αλλά το πακέτο των πέντε εισιτήριων σε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο αξίας 7 ευρώ, το ημερήσιο αξίας 4,50 ευρώ και τα 10 +1 εισιτήρια, την προσφορά δηλαδή που στο πακέτο των δέκα, δίδεται και ένα δωρεάν εισιτήριο.

Για την προσωποποιημένη κάρτα ισχύει ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Οι χρήστες προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά  και βγάζουν την κάρτα επι τόπου στα εκδοτήρια, ενώ η απρόσωπη κάρτα, με την έκδοσή της,  φορτώνεται με το πακέτο των 7 ευρώ και στη συνέχεια μπορεί ο επιβάτης να επαναφορτίσει με 1,40.

Σήμερα έγινε σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου μεταφορών και τους επικεφαλής των φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύνδεση των 650 μηχανημάτων POS, ενώ το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΔΩ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top