Φοιτητικά σπίτια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - Ποιοι δικαιούνται φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Προσοχή στις παγίδες

Τις παγίδες και τις… ευκαιρίες που κρύβουν οι αγγελίες για φοιτητικά σπίτια, αποκαλύπτουν ειδικοί μιλώντας στο Star. Στο βίντεο, θα δείτε ακόμα και ποιοι φοιτητές δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα των χιλίων ευρώ.

Διάβασε και πέρασε στη Γερμανική Φιλολογία... Ο Σεπτέμβριος βρήκε την 18χρονη Λίλη να ψάχνει φοιτητικό σπίτι κοντά στη σχολή της. Θέλει να βρει ένα δυάρι σε προσιτή τιμή, το οποίο όμως να βρίσκεται στο κέντρο και κοντά σε σταθμό του μετρό, μιας και η ίδια δεν οδηγεί.

Τις ίδιες ανάγκες με τη Λίλη, άλλωστε, έχουν οι περισσότεροι πρωτοετείς φοιτητές.

Κατά την αναζήτηση φοιτητικού σπιτιού, πρέπει φοιτητές και γονείς να φανούν πολύ προσεκτικοί, αφού οι αγγελίες και οι προσφορές κρύβουν παγίδες!

Ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, κ. Θέμης Μπάκας, εξηγεί ότι «οι φοιτητές πρέπει να είναι υποψιασμένοι. Υπάρχουν επιτήδειοι έξω από τις σχολές, που τους προσεγγίζουν για σπίτια τάχα καλά και σε καλές τιμές, όμως δεν είναι αξιόπιστοι. Τους ζητάνε και λεφτά για να τους δώσουν λίστα με επιλογές κλπ».

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα

Αρκετοί πάντως προπτυχιακοί φοιτητές έχουν αρχίσει από τον Ιούνιο να υποβάλουν -ηλεκτρονικά- τις αιτήσεις τους για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ.

Ποιοι το δικαιούνται;

1) Όσοι φοιτούν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου,

2) όσοι ανήκουν σε οικογένεια με ετήσιο εισόδημα που ΔΕΝ υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ και

3) οι γονείς ή οι φοιτητές που δεν είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών άνω των 200 τ. μ.

Το επίδομα ισχύει όσο διαρκεί το πρόγραμμα σπουδών της εκάστοτε σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXIS, μιας και η προθεσμία υποβολής έχει πάρει παράταση και θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top