Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Μάνη: Κάηκαν σπίτια και το αυτοκίνητο του δημάρχου-Καταγγελίες για την Πυροσβεστική

Κάηκαν σπίτια στον Κότρωνα και στην Αρέα Λακωνίας (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβέστες στη Μάνη. Η πυρκαγιά, ξεκίνησε το Σάββατο, αλλά την Κυριακή υπήρξε αναζωπύρωση, με αποτέλεσμα η πύρινη λαίλαπα να κάψει στο πέρασμά της, σπίτια στον Κοτρώνα και στην Αρέα Λακωνίας.

Όπως μεταδίδει το flynews, οι άνεμοι που παραμένουν ισχυροί στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν υπάρχει σαφής εικόνα, καθώς ανά πάσα στιγμή ξεσπούν νέες εστίες φωτιάς. Αυτή τη στιγμή μαίνονται τα μέτωπα σε Παρασυρός, Σκουτάρι, Δροσοπηγή, Νύμφη, Χειμάρρα, Λουκάδικα, Φλομοχώρι και την περιοχή της Αγριλιάς.

Χωρίς ρεύμα και νερό ο Κότρωνας καθώς και άλλες παραπλήσιες περιοχές. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, παρόλο που οι φλόγες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Χθες μεταφέρθηκαν με πλωτό του Λιμενικού 11 άτομα στο Γύθειο.

Στο σημείο επιχειρούν από ξηράς ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν έρθει ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη, 40 οχήματα με 150 Πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και πολίτες με νεροφόρες. Ρίψεις νερού πραγματοποιούνται από 2 αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Μιλώντας στην εκπομπή «Live U», ο Πέτρος Ανδρεάκος, (δήμαρχος Ανατολικής Μάνης), δήλωσε πως «περάσαμε ανάμεσα από κάποιες φωτιές και μπήκε κάποια σπίθα στη μηχανή με αποτέλεσμα να καεί το αυτοκίνητό μου. Συμβαίνουν αυτά, έτυχε να γίνει. Δυο άτομα ήμασταν. Εγώ και ο οδηγός. Δεν υπήρξε κίνδυνος για την ζωή μας».

Και πρόσθεσε πως «υπήρξαν άνθρωποι που κινδύνεψαν από τον οικισμό Βάττα δίπλα από τον Κότρωνα που είναι παραθαλάσσιος. Βρίσκονταν εκεί για να κάνουν το μπάνιο τους αλλά γύρω γύρω είχε φωτιά και καπνούς. Τους πήρε το πλοίο του λιμενικού και τους πήγε στο Γύθειο. Ήταν ξυπόλητοι, και τους φιλοξένησε ο Δήμος».

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

«Υπήρξε πλήρης ανοργανωσιά από την Πυροσβεστική και αυτό το λέω με κάθε υπευθυνότητα. Η φωτιά καίει από το Σάββατο, αλλά Κυριακή πρωί θεωρήθηκε πως είχε τελειώσει. Η ολική ζημιά, το 98% που έγινε είναι χθεσινό και είναι από αβλεψία της Πυροσβεστικής. Δεν υπήρξε καμία απολύτως οργάνωση. Χθες το πρωί αφού έριξαν νερό με τα ελικόπτερα, μετά ησύχασαν θεωρώντας πως όλα είναι εντάξει. Ξέρω εγώ, πήγαν για καφέ δεν ξέρω τι πήγαν και έκαναν και υπήρξε αναζωπύρωση. Το έζησα ο ίδιος. Όταν είσαι στην παραλία του Κότρωνα και βλέπεις απέναντι σου σε 50 μέτρα να υπάρχουν εστίες και να έχεις τρία Πυροσβεστικά, να τους λες να παρέμβουν και να σου απαντούν ότι δεν έχουν πάρει εντολή, όταν βλέπεις άλλους 10 πεζοπόρους και τους λες ρε παιδιά πιο πάνω καίγεται και σου λένε δεν έχουμε πάρει εντολή;Αν είχε μείνει ο έλεγχος στους τοπικούς διοικητές, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα» κατέληξε ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top