ALERT: Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα-Στο «κόκκινο» η χώρα

Ποιες περιοχές χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός και το σύνολο των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας της χώρας, καθώς προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 4.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΓΓΠΠ, ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Όπως βλέπετε και στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η μισή χώρα είναι «στο κόκκινο».

Αυτό σε συνδυασμό με την πρόβλεψη του ΜΕΤΕΟ και της ΕΜΥ που κάνουν λόγο για πολλά μποφόρ, ευνοεί τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών ανά την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, αυτό που τονίζεται είναι πως οι ισχυροί άνεμοι που αναμένεται να επικρατήσουν, θα δημιουργήσουν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.


ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό το φως των παραπάνω έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες και των Δήμους, αλλά και από όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και γενικότερα την παρουσία τους τους εντός των δασικών μας οικοσυστημάτων, προκειμένου να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι χρόνοι αρχικής απόκρισης.

Σε περίπτωση, ωστόσο, εκδήλωσης μιας μεγάλης πυρκαγιάς, ζητείται από τους πολίτες να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το έργο τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gr) και του Πυροσβεστικού Σώματος (fireservice.gr).

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ειδοποιούν εγκαίρως την Πυροσβεστική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top