Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Κάηκαν σπίτια στη Μάνη-Σε ύφεση η φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα

Μάχη δίνει η Πυροσβεστική για να περιορίσει τα μέτωπα/ Πρώτη ανάρτηση: 03-07-2017 07:28

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μάνη, μετά την αναζοπύρωση των μετώπων που ξέσπασαν το Σάββατο.

VIDEO ΑΠΟ FLYNEWS

Την ώρα που οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για φωτιά που εκδηλώθηκε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα, η οποία έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ LAKONIKOS.GR

ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΟΤΡΩΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΤΑΡΙ-ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ

Όπως μεταδίδει το lakonikos.gr, το πιο σοβαρό μέτωπο είναι στον οικισμό Κότρωνα όπου έχουν υποστεί ζημιές σπίτια ενώ η φωτιά έφτασε και στο Σκουτάρι με τουλάχιστον ένα σπίτι να έχει υποστεί ζημιές.

Από την φωτιά κάηκαν επίσης σπίτια στην περιοχή Αρέα, ενώ αναζωπυρώθηκε και η φωτιά στη Χιμάρρα με μέτωπο προς την Αρεόπολη.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τον καύσωνα που έφερε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού προκειμένου να απομακρύνουν ηλικιωμένους κατοίκους των πληγεισών περιοχών σε ασφαλές μέρος.

Αυτό που όλοι περιμένουν τώρα, είναι οι ρίψεις νερού από α δύο αεροσκάφη και τα δύο ελικόπτερα Σινούκ που έχουν λάβει εντολή να επιχειρήσουν στην περιοχή.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ  ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

 

 

 

Στις 03:30 τα ξημερώματα, άλλο ένα μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες έκαιγαν δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ τις προσπάθειές τους θα βοηθήσει και ένα ελικόπτερο με ρίψεις νερού από αέρος.

Τελικά το πρωί της Δευτέρας, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

ΤΡΙΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΦΙΩΤΙΔΑ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει όμως και στη δυτική Φθιώτιδα, και συγκεκριμένα στα χωριά Ροβολίαρι και Τσούκα.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και άλλους σταθμούς και κλιμάκια της Φθιώτιδας. Ειδικότερα, εκεί επιχειρούν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρο, που έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν την φωτιά, παρόλο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Το μόνο καλό νέο έρχεται από την αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία, όπου επίσης ξέσπασε πυρκαγιά το απόγευμα της Κυριακής, η οποία πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο όπως και αυτή στην Αγία Ειρήνη Κεφαλονιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top