Αντιπεριφερειάρχης Μυτιλήνης: "Κατέρρευσε το σπίτι μου απ’ τον σεισμό- Έχουμε 2 τραυματίες και 1 αγνοούμενη"

"Είμαστε στο στάδιο της συνεχούς καταγραφής"- Πρώτη Ανάρτηση 12-06-2017 17:10

O Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου στο star.gr: "Κατέρρευσε το σ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στα 11 χιλιόμετρα. 

To star.gr επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Λέσβου, κ. Στρατή Κύτελη, το σπίτι του οποίου κατέρρευσε, εξαιτίας του τόσο ισχυρού σεισμού.

«Έχουν πέσει τα μπαλκόνια και έχουν γίνει διάφορες βλάβες, όχι μόνο στο δικό μου σπίτι αλλά σε πάνω από 100 σπίτια στην περιοχή Βρίσα και στο Πλωμάρι». Το σπίτι του Αντιπεριφερειάρχη βρίσκεται στην περιοχή Βατερών Σταυρού, «νότια, απέναντι από το επίκεντρο του σεισμού».

Ο κ. Κύτελης

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 2 τραυματίες και μια γυναίκα αγνοούμενη» αναφέρει ο κ. Κύτελης. «Εκεί κατευθύνομαι, στο σημείο που χάθηκε η γυναίκα, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής».

«Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε πολλά σπίτια. Μόνο στην περιοχή της Βρίσας μιλάμε για 100 σπίτια κι άλλα τόσα περίπου στην περιοχή του Πλωμαρίου».

Αυτός ο αριθμός βέβαια αναμένεται να αλλάξει, γιατί «είμαστε στο στάδιο της συνεχούς καταγραφής», όπως εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης.

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία. Έχουν δοθεί οδηγίες στους πολίτες να μην μπαίνουν στα σπίτια τους κι έχει ειδοποιηθεί όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, γιατί έχουμε και κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του νησιού».

«Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση κι επιφυλακή για τυχόν νέα φαινόμενα, για μετασεισμούς» τονίζει ο κ. Κύτελης.      

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr  

 

Διαβάστε ακόμα: 

OI ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από τον ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη-Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι (VIDEO)

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για τα 6,1 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη: Έρχονται ισχυροί μετασεισμοί λέει στο star.gr ο Κ.Παπαζάχος

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ VIDEO απο τον σεισμό της Μυτιλήνης-«Ισοπεδώθηκε» η Βρίσα-Τρέμει η γη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top