ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για τα 6,1 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη: Έρχονται ισχυροί μετασεισμοί λέει στο star.gr ο Κ.Παπαζάχος

Δύσκολες οι επόμενες ώρες και μέρες- Πρώτη Ανάρτηση 12-06-2017 16:04

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.28 στη θαλάσσια περιοχή 34χλμ. νότια- νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε στις 15.35 μετασεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος είναι 11χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα, ενώ πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν πως ο ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ-ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το star.gr με τον Κώστα Παπαζάχο λίγα μόλις λεπτά μετά την σεισμική δόνηση, μας εξήγησε πως:

«Είναι ένας πολύ ισχυρός σεισμός ανάμεσα στη νήσο Λέσβο και στη χερσόνησο του Κουσάντασι στη Μικρά Ασία. Είναι μια περιοχή με πλούσια ιστορία και πολλούς τέτοιους ισχυρούς σεισμούς. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πολύ πλούσια σεισμική ακολουθία».

Όπως εξήγησε, «η περιοχή δίνει μεγάλους σεισμούς. Είναι γνωστή για την σεισμική της δραστηριότητα. Σεισμοί τέτοιου μεγέθους ή και μεγαλύτερου έχουν γίνει ακόμα και πάνω στη Μυτιλήνη», προσθέτοντας πως «είναι μια σεισμογενής περιοχής και υψηλής σεισμικότητας. Οι σεισμοί εκεί είναι ψωμοτύρι. Δεν είναι κάτι το μη αναμενόμενο».

Σχολιάζοντας το μικρό του εστιακό βάθος, ο κος Παπαζάχος τόνισε πως:

«Όλοι αυτοί οι σεισμοί είναι επιφανειακοί. Λίγους σεισμούς έχουμε στη χώρα σε μεγάλα βάθη και αυτούς στο Νότιο Αιγαίο. Σε όλη τη βόρεια και δυτική Ελλάδα οι σεισμοί είναι επιφανειακοί».

Για να καταλήξει προειδοποιώντας πως:

«Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Θα έχουμε μετασεισμούς που θα ξεπεράσουν τα 5,5 Ρίχτερ σίγουρα. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη!»

Της Χριστίνας Βεργιώτη
Ε-mail: chvergioti@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top