ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ VIDEO απο τον σεισμό της Μυτιλήνης-«Ισοπεδώθηκε» η Βρίσα-Τρέμει η γη

Είχε μικρό εστιακό βάθος και μεγάλη διάρκεια-Εικόνες καταστροφής

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα videο από τον πολύ ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Μυτιλήνη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 11 χλμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, από την ισχυρή σεισμική δόνηση έχουν προκληθεί ζημιές στη νότια Λέσβο.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

Τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, ενώ στη συνέχεια (στις 15:34) ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 15:34 στην ίδια περιοχή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλια, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. 

Στα συγκλονιστικά video που ανέβασε στο Facebook του ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος βλέπετε τις πρώτες εικόνες καταστροφής στη Βρίσα Μυτιλήνης μετά τον ισχυρό σεισμό. 

Το χωριό υπέστη πολύ μεγάλες καταστροφές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 100 σπίτια έχουν υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές.

 

Όπως μεταδίδει στο star.gr, ο κάτοικος του νησιού και δημοτικός σύμβουλος ο Γιάννης Ξανθούλης, ο σεισμός είχε έντονη βοή και μεγάλη διάρκεια.

Στο νησί αυτή τι στιγμή επικρατεί αναβρασμός, ωστόσο οι κάτοικοι προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top